BorsaBox

02. okt

Liebster harmadszor!

 Újra rám talált a Liebster díj, és hogy tuti biztos legyek a tényében, Eszter, az Estrelle Design jelölését követően pár nappal, Lakbear Zolija is nominált erre a vándor blogger díjra.

Háromszoros Liebster Awarosnak lenni jó érzés, hisz ezt a díjat olyanoktól kaptam, akik ugyanazon a képzeletbeli rózsaszín szárnyas pónik által repített tökszekéren utaznak nap, mint nap Fantáziaország tágas égboltján. ….jó most persze Lakbear Zoli joggal szisszent fel, hogy az ő szekerét komondorok, de legalább medvék húzzák és nem rózsaszín, hanem a méregzöld az elvárható szín szekér ügyben, meg tőle a királylányos téma nagyon távol áll (én is csak a masszívan tündértémába veszett lányom hatása alatt vázolok ilyen giccs képeket  ) de pont ez a szakadéknyi különbség teszi ezt a blogger díjat különlegessé. 

Tehát kedves Eszter és Zoltán padtárs, deszkacsiszoló, kézifestéssel pepecselő társaim, nyakig festékes alkotót és mindenki, aki ezt a bejegyzést olvassa: köszönöm Nektek a jelölést. Öröm írni és mindezt megosztani veletek!

A Liebster díj lényege:

-             blogger adja bloggernek

-             nem kötelező, de miért ne adjuk tovább, pláne ha már vándordíj

-             10 olyan dolgot áruljon el magáról a díjazott, amit nem igazán szokott elmondani máskor

A díjazás szabályai:

Mindig írd le kitől kaptad a díjat, linkeld be a blogját!

Válaszolj arra a 10 kérdésre, amit a díjat adó feltesz neked!

Nevezd meg azokat a bloggereket, akiknek te adsz Liebster díjat és kérdezz te is 10 dolgot tőlük.

Elsőnek jöjjön a 10 dolog rólam

  1. Színész ambícióm 6 évesen a csúcsón járt: az 51-es busz utasait a Kis mukk történetével szórakoztattam (mesekazettán volt meg) Pesterzsébet elejétől Csepel végállomásig.
  2. Ha egy felhajlott sarkú szőnyeg mellett megyek el, visszahajtom.
  3. A sport, a mozgás iránti szeretetem régre nyúlik vissza: 3 éves koromtól művészi tornáztam, majd szalontáncoltam, majd atletizáltam (távolugrás) egyetemista éveim végéig.
  4. Inkább spenót, mint sóskát.
  5. Masszív pályamódosító vagyok: testnevelő tanárnőből, bölcsész- Tv, rádió szakiránnyal
  6. Szeretek felolvasni, gyerekeknek olvasni.
  7. Szeretem, ha a gondolatok maguktól viszik a kezemet papíron, billentyűzeten.
  8. A foci az egyetlen egy sport, ami nem érdekel.
  9. Nem utazok sehová egy pár ecset és festék nélkül, ki tudja mikor kellhet.
  10. Azonnal, mint majd típus vagyok. (bár ez a bejegyzés csak váratott magára egy pár hetet…)

Eszter az Estrelle Design blog írója, akit személyesen nem ismerek, de az oldalát nézegetve láthatóan ő is lelkes DIY-os, ezeket kérdezte tőlem:

Mi a polgári foglalkozásod? Az első diplomámat a Tf-en szereztem, testnevelő tanárnőként. Majd bölcsésznek tanultam tv-rádió szakon.

Hova utaznál el legszívesebben holnap? Most per pillanat a Wörthersee körül egy laza bringázásra, masszív csöndhallgatásra mennénk el az urammal, de lehet síelnék egy pár napot valahol.

Milyen kreatív tevékenységet tanulnál meg szívesen? A kaligrafikus írást.

Mire vagy a legbüszkébb a blogoddal kapcsolatosan? Arra, hogy önerőből építettem, két kicsi gyerek mellett és általa sikerült egy független alkotói tevékenységgel járó munkakört kialakítanom.

Kedvenc könyved? Több is van de pl. Schatzing:LIMIT, Charrier:Pillangó.

Ha tehetnéd melyik országba költöznél el? Élhető város Heidelberg, tehát Németország, de ha messzebb, akkor Amerika, San Francisco.

Kedvenc süteményed receptje? Viccelsz? ! Én elmondom neked a csiszolópapírok erősségét jelölő számsort oda vissza, de hogy receptet fejből? 

Mi volt eddigi életed legszebb pillanata? Az összes, amit a két gyerekemmel élek meg, még ha hisztis, rosszkedvű is az néhanapján.

Tegnap, ma vagy holnap? MA, de lehetőleg úgy hogy komfortosan simuljon bel a tegnapba és dinamikusan fejlődjön a holnaphoz.

 

Lakbear Zoli padtársam - akivel a szűk egy éve tartó barátságunkról, lassan már én is kezdem elhinni, hogy ezer éve tart - egy 2 lábon járó komplex univerzum. Ahelyett, hogy a felszíni életre alkalmatlan, mérgező gázokkal teli Marsot térképeznék fel az emberek, szerintem ésszerűbb lenne, ha inkább Lakbear világát fedeznék fel. Mert megéri. Zoli a következőkbe kérdezett bele bátran:

Milyen házban élnél és hol? Ott, amiről már meséltem neked! A óceán partján Hawaiin, az Obam rezidenciától egy kicsit lejjebb, de nem a Cameron Diaz mellettiben.

Mi a kedvenc szabadidős elfoglaltságod? Mivel a szabadidős foglalkozásom a munkám, így amikor pihenek, szeretek zoknikat összepárosítani.

Ki a kedvenc DIY alkotód? Martha Sewart bussinesswomen DIY menedzsmentje   hú de belekérdeztél 

Mi a kedvenc olvasmányod? Schatzing:LIMIT, Charrier:Pillangó. Tök két véglet.

Ventidzs vagy vintázs? Legyen a kettő között: vintidzs.

Miért blogolsz? Bárhogy hívhatod; alkotás, babrálás, molyolás, pepecselés, ’megszerelés’, gyerekkorom óta művelem ezt a műfajt. Szeretek írni, ami pedig olyan nekem, mint náthás orrnak az orrcsepp. És ha két olyan dolgot raksz össze, amit szeretsz - pláne, ha így két kicsi gyerek mellett levezethetsz- hát az már a überszuper kombi!

Milyen alapanyagokkal dolgozol szívesen? Fával.

10 év múlva hol szeretnél tartani? Hú de messzit kérdeztél.

Miért fontos számodra az alkotás? A szárnyas pónik miatt. Nélkülük nem lehetnek eljutni Fantáziaországba.

Mit tanácsolsz egy kezdő alkotónak? Szívből, megfelelési kényszer nélkül csinálja, amit csinál. A lényeg -még ha nem is érzi az elején- a lényeg ott van az ujjaiban. Hagyni kell felszínre törni.

 

És akiknek én adom tovább a Liebster díjat

Nemiskacat Enikője, aki amilyen apró, olyan bátor, elszánt, tudatos és legfontosabbként nagyon szereti, amit csinál.

Borarti for kids, ahol igazi, közösségformáló happeningekre akadhatsz.

Barbi varr, akinek a kézzel készült tárcái csodaszépek és ritka az ilyen ügyes kezű doktor nő J

Manka, akinek anyukája Mónika kicsiknek nagyoknak kedves Mankákat, kitűzőket, illusztrációkat tervez.

10 kérdés hozzátok:

Most vagy holnap?

Pöttyös vagy csíkos?

Kertészkedés vagy olvasás?

Mi az eredeti szakmád?

Egyedül vagy együtt?

Írás napközben vagy este?

Mi/ki tölti fel az akkuidat, ha ki/lemerültél?

Legszebb pillanatok?

Hegyvidék vagy vízpart?

Büszkeség a blogoddal/oldaladdal kapcsolatban mi lenne?

 

Szép napot!

Borsa

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása