BorsaBox

10. aug

Nyári emlékek keretben, másképp

_csc0590.jpg

Nyaralások alatt, ha elég gyors vagyok, akkor a legszebb nyári emlékek - az agyamba bevésődés mellett- fotón is megmaradnak. Hogy ezek a képek ne csak a fiókban lapuljanak, tárolásukra hozok most nektek egy iszonyat egyszerű ötletet képekben és videón!

Elő a régi, lestrapált vagy épp a vadiúj képkeretet! Egy kis pitykézés, néhány rajzszög és madzag, no meg a fotók, amiket nem elég egyszer megnézni; föl a falra velük, egy keretben.

 _csc0576.jpg

Én onnan tudom, hogy kevesebbet fotózok mostanában, mint korábban, hogy amíg az első gyerekről lőtt képek albumjainak sora kifolyik a laptopomból, addig a második kispipiről szinte alig találok fotót. Ezen a tendencián muszáj változtatnom, mert, ahol kettő vagy több gyerek, ott bizony napi szinten megy a „vele többet foglalkoztok, mint velem!” miközben a másik dettó ugyan ezt érzi, pedig isten lássa lelkem, mindkettőt, napi szinten kilóban mérhető szeretettel halmozzuk el.

Szóval idén leszámolva pontosan ugyan annyit igyekszem fotózni a 6 éven aluliakról és hogy ne csak klikkelgetve, monitoron lehessen nézni a maszatos, vigyori, koncentrálós, büszke, nyügi, vidám kis képüket, kerüljenek a fotók látható helyre: keretbe másképp.

Amire nagyon biztos, hogy szükséged le:

  • képkeret
  • kétféle festék; én a Pentart Dekor paint –szeder és viktóriánus rózsaszín dekorfestéket használtam
  • színtelen viaszpaszta; Pentart- Wax paszta
  • ragasztó; Pentart- Express ragasztó
  • scrapbook papír
  • mini csipeszek
  • madzag
  • formalyukasztó
  • ecset
  • csiszolópapír
  • rajzszög

_csc0429.jpg

Elsőként fesd le a keretet. Két színt használtam, mert így, koptatással antikolt hatást lehet elérni. A dekorfesték igazi partner ebben, hisz kifejezettem szereti, ha száradás után csiszolópapírral, koptatják. Finom por rétegben válik le a felületről.

 _csc0433.jpg

Kezd a sötét színnel, hagyd megszáradni, majd a világos színt száradás után csiszold meg.  Ekkor tűnik át az elsőnek festett szeder szín.

_csc0436.jpg

_csc0439.jpg

Ha már úgy érzed kész vagy a koptatással, jöhet a viaszpaszta, mely tartósítja, lakk helyett a festést. Könnyű vele dolgozni, én az narancsolaj illatát- ami benne van- kifejezetten szeretem.

_csc0440.jpg

Mivel ez ismét egy gyorsan elkészíthető DIY projekt, így 10 másodpercet engedélyezve gyönyörködd ki magad az eddigi munkádban, majd gyorsan fordítsd le az asztalra színével lefelé. Elő a rajzszögeket és a madzagot. Alakíts ki a képkeret teljes szélességében, a madzaggal egy cikk-cakk mintát. Erre fogod a képeket majd rácsipeszelni.

_csc0444.jpg

A csipeszt is díszítsd: mintalyukasztóval vágjál ki szívformákat scrapbook papírból.

_csc0450.jpg 

Az expressz ragasztó- írd és mondd – olyan gyorsan és tartósan köt, hogy érdemes az összes szívecskét kivágni és amint csöppented a ragasztót, már tedd is a ragasztóba a csipeszeket. A képeket nem fogod tudni olyan gyorsan kompozícióba rendezni, mint ahogy a ragasztó a csipeszhez köti a papír dekorációt.

 _csc0451.jpg

Ha nem is hívatod elő a képeket laborban, már az nagyszerű, ha kinyomtatod őket. Abban az esetben még a kerethez is tudod igazítani a fotók méretét.

_csc0572.jpg

Ugye, hogy milyen egyszerű és nagyszerű?

Készíthetsz egy ilyen keretet otthonra vagy ajándékba is. Később már csak frissíteni kell a fotókat, az újabb és újabb élményekkor készített képekből.

_csc0580.jpg

_csc0590.jpg

_csc0584.jpg

 

_csc0574.jpg

 

Nézd meg a videót is! Pár percben összefoglalva láthatod milyen egyszerű a képtartó keret elkészítése!

 

 

A képeket és a videót a Pentart készítette.

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása