BorsaBox

30. ápr

Napi DIY: Anyák napja minden nap

 172_1_tag.jpg

Emlékeztek arra milyen volt gyerekként készülődni az anyák napjára? Titokban, lelkesen, szívből, igazán. Ragasztós kézzel bíbelődni egy üdvözlő lappal. Nagy ollóval zsonglőrködni egy szövetdarab elvágásán. Pont olyan színűre festeni a virág szirmát a képen, amitől anya legszebb mosolyát várjuk. Ez az ajándék a köszönet legszebb jele volt, amit gyerekként át tudtunk adni anyukánknak. És minél felnőttebbé válunk, egyre jobban érezzük: május első vasárnapja ez egyik legszebb ünnep az évben.

Mindahányan barkácskodunk, fúrunk, festünk, faragunk ugyanabból a gyerekkori élményből táplálkozunk, miszerint alkotni jó. Anyák napjakor pedig duplán jó. Egy olyan anyák napi projektet hoztunk most nektek, amiben – gyerekként is anno- lehet festeni, ragasztani, lelkesen, szívből, igazán.

Hozzávalók

  • feszített vászon képkeret
  • Pentart akril festék: matt lila, gyöngyház sárga és kék színek
  • maszkolószalag- a legvékonyabb

172_2_tag.jpg

Rajzold meg

Első lépésben rajzolj papírra egy geometrikus szívformát. Készítsd hálózatosra. Az így kapott három- vagy többszögű részeket fogjuk majd a vásznon festékkel kitölteni.

Maszkolás

A maszkolószalag hálás jószág; könnyen téphető, nem ragad a felülethez olyan agresszívan, hogy azt visszaszedéskor feltépje. Nem utolsó sorban több méretben kapható. Nekünk a legvékonyabb verzióra van szükségünk. A megrajzolt skiccet alapul véve alakítsuk ki a szívformát a maszkolóval a vásznon. Figyeljünk a fedésekre.

172_4_tag.jpg

Fess, pamacsolj

Minden mintán kívül eső részt fessünk le lila színűre. A szíven belüli területeket - három-,sokszög részek- színt váltogatva fessünk le sárga és kék színűre. A legjobb, ha nincs tematika, minta, amit követnél, egyszerűen, csak vigyen a lendület és használd a színeket. A festék segít ebben a szabadszellemű pamacsolásban, hisz testes, tartalmas anyag: se nem túl híg, se nem túl sűrű, minden ecsetre finoman felül és szinte utazik rajta, míg a felülethez ér.

172_3_tag.jpg

Húzd le

Amikor már minden festék megszáradt, jöhet a mutatvány. Az egész munkának ez az egyik legjobb része: válaszd le a maszkolót a vászonról és a kép kész is!

172_6.jpg

Ha más színeket kedvelsz, nézd meg a Pentart akrilfesték kollekcióit. Matt, fényes, gyöngyház kínálata számos árnyalatot tartalmaz.

Jó festést és alkotókedvben gazdag anyák napi készülődést Nektek!

Borsa

172_5_tag.jpg

 

hasonló DIY öltetek:

Majdnem akvarell szerelem

Pöttyös fal

 

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása