BorsaBox

19. már

LOVE LOVE LOVE - Valentin-napi készülődés

154_9_tag.jpg

Hogy miért van az embernek hobbija? Mert az bármi is legyen, kikapcsol, feltölt, az általa elért eredmény boldoggá tesz. Ez már csak akkor tud még tutibb lenni, ha mással is meg lehet osztani az élményt. És élményosztásban nekem az elmúlt 2.5 hétben bőven kijutott; a gyerekeim külön-külön, váltva majd egyszerre is betegek voltak, így boldogíthattuk egymást eleget. Persze gyógyult virágszálaknak már ecset is jár a kezükbe, így festettünk is. Vagy is én nem!  Csak ők. Valentin- napi meglepinek is felérő, szerelmet hirdető, LOVE feliratos festős projektet hoztam nektek most, aminek elkészítése szinte gyerekjáték ;)

 154_1.jpg

Hozzávalók

 Kell két gyerek.

…. Jó már most hallom, a tiltakozást: aki maga is szeret nyakig festékes lenni, 4 ecsettel egyensúlyozni annak a világért se venném ki a kezéből az ecsetet, szóval akkor neki futok újra……….

 

Hozzávalók 2.0

 

-        1 db feszített vászon képkeret, méret tetszés szerinti

-        fehér kivételével, bármilyen színű szigetelő szalag

-        5 különböző színű akril festék

-        5 db vékony ecset

…..és aki gyerekkel dolgoztat, annak egy kényelmes karosszék és egy messzi célpont, amire hosszan lehet bambulni.

 154_2_tag.jpg

Festékek: Pentart matt akrilokat használtunk: rózsaszín, áfonya, elefántcsont és lila színben, illetve most először kipróbáltam a gyöngyház festékeket is, amik nekem egyértelműen bejöttek. Gyöngyházból a sárga és a kék színért, pláne kombinálva vállalok minden felelősséget.

 

Elkészítés

 Fogod a csupasz vásznat és a szig’szalagot és egymásnak ugrasztod őket. Persze előtte nem árt kitalálni mit szeretnél elérni kettejük találkozásából. Mivel nálunk a családban a magyar, német mellett az angol egy olyan jó középutas nyelv, no meg jön a Valentin is, nemes egyszerűséggel –szeretet, szerelem hirdetőnek-azt írtuk ki a papának erre a vászonra, hogy love. Csak hogy fokozzam a szó mögöttes tartalmát megkérdeztem a gyerekektől is, hogy „na és hogyan szeretjük mi a papát? „, válasz: „nagyon”, így aztán jó nagyban írtam ki, párdon ragasztottam ki a szót.

154_3_tag.jpg

Ha kész a ragasztás, jöhet a festés.

154_4_tag.jpg

Koncepció: NINCS 

Úgy húzod az ecsetet jobbra-balra, fel- le, ahogy csak szeretnéd. A gyerekekben az a csodálatos, hogy az ilyen alkotó munkáknál semmilyen elvárásnak nem akarnak megfelelni. Ha maszatolnak, akkor maszatolnak, ha szálkásan, körkörösen, pontozva vagy csak ahogy esik úgy puffan módon húzzák az ecsetet, akkor úgy festenek. Én biztosan szét paráztam volna magamat, hogy a sárga-kék balanszot el ne nyomjam a lilával vagy hogy elég kontrasztos legyen majd a felirat és a festmény. Azért az utóbbira valóban jó ügyelni: a szig’szalagos rész melletti területekre ügyelj, hogy mindenhol le legyenek festve, mert a felirat csak így lesz pontosan kiolvasható.

154_6_tag.jpg

  

Így vagy úgy festesz végül, a lényeg, ha kész vagy a művel, hagyd száradni.

Száradást követően keresd meg a szalag szélét és óvatosan válaszd le a vászonról.

 154_7_tag.jpg

Ha meg vagy a saját alkotásoddal, nézd meg jól: szép lett? Szép lett!

Boldog Valentint!

 154_8_tag.jpg

DO IT LOVE IT LIVE IT,

Borsa

 154_9_tag.jpg

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása