BorsaBox

07. dec

Így lett Pinterestes kecóm 1 hétre Floridában

f25.jpg

Október végén egy hétre beköltöztünk Orlandoban egy echte Pinterestről leakasztott házba. Amikor még itthonról nézegettem a lehetséges ház opciókat nem is gondoltam, hogy ennyire valóságos lesz az amerikai craftman bungalow stílus.

Meg van a Pinterest? Hatalmas képnézegetős, képgyűjtögetős online album oldal, ahonnan egy kattintás után ömlik rád a képtartalom. Nekem is van fent egy felületem és milyen meglepő, a kigyűjtött albumjaim 97%-a dekor, style témájú….hogy sütős, főzös miért nincs ….. De egyébként minden, de minden témát megtalálsz fent. Nincs olyan, amit beütve- leginkább angolul- képként ne dobna fel. Inspirálódni, ötletelni itt tuti mindenki tud.

Na de hogyan lett egy Pinterestről lecopyzott házunk egy hétre?

Az airbnb-ről!

airbnb_small.jpg

Amikor nyár végén eldöntöttük, hogy elmegyünk a gyerekekkel Floridába jött a kérdés, hogy hol szálljunk meg. Az elejétől egyértelmű volt, hogy házat fogunk kivenni, mert így lehet leginkább átérezni az adott hely hangulatát. Így lehet reggeliért menni a közeli supermarketbe, így lehet közelről érezni a környéket, a levegőt, a valódi életet és nem csak a szállodai steril, mindig tiszta, mindig ugrásra kész, programokat tálcán kínáló közeget tapasztalja az ember. Szóval privát házban gondolkodtunk most is, ugyan úgy, mint a vancouveri márciusi útnál is és nem is kellett sokáig agyalni. A férjem átküldött vagy 15 ajánlatot az airbnb-ről, aminek a háromnegyede azokat a tipikus amerikai bungalow stílusú házakat mutatta. Mivel árban is adtunk egy keretet az ajánlatoknak, így már csak tényleg a stílus igény szerinti kiválasztás volt a dolgom. Nem apróztam el és ahogy néztem a floridai házkiadásban utazó amerikaiak sem bízzák a véletlenre a dolgokat. Nagyon sok igényes ajánlat közül egy olyat kívülről egyszerű házikót választottam, ami enteriőrben olyan kivitelezés, mint amilyenekbe a Pinteresten belefutok. Orlando Altemonte Springs részén találtam meg a házat, autóval megléphető közelségre az óceántól, pikk-pakk távra az autópályától is, de mégis egy igazi kertvárosi közegben, ahol a krokodil is befigyel a kert végi tóban.

f5_small.jpg

f_29_small.jpg

Milyen is az amerikai craftman bungalow ház stílus?

Egyszerű, kényelmes, sok benne a fa, szerényen és otthonosan üldögél a nyílegyenes, fákkal, bokrokkal, amerikai zászlókkal szegélyezett utcán. Szereti a szürke, a kékes, lilás, pasztel barnás, krémes színeket. Mindegyik ház színben, fazonban harmonikusan simul a másikhoz.

southern_living_small.jpg

photo via southern.living

A nagyobbak 2 szintesek, a kisebbek egy szinten elterülők, így a benne lakók élettere az ’egy család vagyunk, összetartunk’ koncepciót engedte sejtetni nekem. A bejáratnál a föld szintjén vagy pár lépcső magasságban egy terasszal (porch) indít. Itt szokott lenni hintaszék, hintaágy, pad, a hűgutás 40 fok+ 100% páratartalomban egy jeges teával te is bárki elücsörögne itt asszem.

1d434fc5626b82b4e77c554bd178ed0d.jpg

60e6248b90bd9ae24293795f6ad23196.jpg

a3e3f509039550bcbb0a5d3965f7ba70.jpg

photos via pinterest

Nagyon élhető és szerethető elosztású ház, mindennek van helye. A kivitelezés egyszerű, de stílusos, viszont amihez mi hozzá vagyunk szokva beton, vas, erős, hurrican álló anyagok, itt a hurrican ellenére sem annyira szempont.

houzz_com1_small.jpg

photo via pinterest

pinterest.jpg

photos via houzz.com

A haza utunk előtt, hajnali 3-kor még gyorsan rajzoltam is egy skiccet a ház alaprajzáról. …de azt valahogy sikerült elhagynom a gépen. Fejben és néhány fotón viszont szinte minden megvan:

f1_small.jpg

f2_small.jpg

f3_small.jpg

f4_small.jpg

f6_small.jpg

f7_small.jpg

f8_small.jpg

f9_small.jpg

f13_small.jpg

f11_small.jpg

f10_small.jpg

 

Egy hétbe, amit kint töltöttünk irdatlan mennyiségű programot sűrítettünk bele és rengeteg kilométert zabált meg az autó, mert hamár ott vagyunk, akkor ne csak egy városnéző egy hetünk legyen, gondoltuk, hanem adjunk neki és utazzunk is. Így a floridai földnyelv keleti partján az Atlanti –óceánnál is többször voltunk és elmentünk a nyugati partjára a Mexicoi- öbölbe is, Siesta Key-re is. Itt is szép számmal voltak bungalow házak, de a mexico-i hatás már érezhető volt mind hangulatban, mind épületekben, mind ételekben, DE volt jó pár ház, ami a kb. 3.5 órára lévő Miami hangulatra -nekem Miami Vice filmre - emlékeztetett.

Florida az Atlanti- óceán felől....

f_26_small.jpg

f_27_small.jpg

f21_small.jpg

f22_small.jpg

 

...és a Mexicoi- öböl felől ház-ügyileg...

f16_small.jpg

f17_small.jpg

f15_small.jpg

f18_small.jpg

f19_small.jpg

 

...és a parton...

 

f_24_small.jpg

f_30_small.jpg

img_3845.JPG

f_28_small.jpg

f_31_small.jpg

Persze az elmaradhatatlan pálmafák mindenhol ott voltak, így a végére hagytam ezt a képet, amit a haza út előtt lőttem a reptéren a check-in pult közelében: ez az Orlando International Airport belső átriumos tere, a zászló, a háttérben a sokteraszos Hyatt Hotel falán feszül, jelezve, hogy barátom épp most készülsz hátat fordítani az amerikai álomnak ;)

Borsa

f14_small.jpg

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása