BorsaBox

30. jan

10 újévi fogadalom, amit gyakran kitűzünk magunkank és 5 tipp a megvalósításukra

m_56_tag.JPG
Évente emberek milliói tesznek újévi fogadalmat, remélve, hogy pozitív változásokat érnek el általuk. Az évente visszatérő célkitűzések között szerepel a pénzügyek javulása, az egészség és az aktívabb élet elérése valamint a személyes és szakmai fejlődés érdekében új dolgok megtanulása. Valószínűleg a top 10 leggyakoribb fogadalmak közül néhány ismerősnek tűnhet majd neked is. Hozunk tippeket arra is, hogy be is tudd tartani őket!
Ez a cikkem az ÉvaMagazin.hu oldalán jelent meg 2020. decemberében.

 

Emlékszem, a legkorábbi fogadalmam az volt, hogy a következő évtől rendet tartok a szobámban és a szennyest mindig beteszem a kosárba. Azt hiszem olyan 10 éves lehettem, amikor ezeket leírtam anyának szilveszter éjjel. Aztán ugrok egy nagyot az időben, mert a következő fogadalmak két gyerekes anyaként már ilyenek voltak, hogy több időm lesz magamra, nem agyalok mindenen és meggyőződésem, hogy a csokoládé fogyasztási szokásaimon való változtatást is a listára vettem.

Mindenkinek megvan a maga mumusa, amit ki szeretne iktatni az életéből, úgy mint a cigaretta, a túl sok evés, a túlzott csokoládé fogyasztás és még sorolhatnánk. Vannak viszont olyan fogadalmak is, amik új szokások kialakítására sarkallnak minket, de bármilyen szándék vezérel a fogadkozásra, alapvetően mind az életminőség jobbítása érdekében köttetett fogadalom.

A kérdés márcsak az, hogy mennyire tudjuk betartani őket? Nálam visszatérő tétel a csoki, talán nem véletlenül emlegetem ennyiszer. Egy tanulmány szerint, az újévi listát írók csupán 46%-a képes beváltani az önmagának tett ígéretét. Ami még mindig jobb, mint azok száma, akiknek vannak terveik következő évre, de ezt nem írják le! Nekik csak 4%-uk valósítja meg elképzelését. Tehát újévi fogadalmakat írni érdemes!

Lássuk, mi az a TOP 10 fogadalom, ami egy szebb év képe felé röpít minket. Azt követően pedig tippeket hozok arra, hogy hogyan is tudod azokat a megvalósulás irányába terelni.

TOP 10 klasszik fogadalom

A következő évben elkezdek mozogni! vagy A jövőben többet fogok sportolni!

Jövő nyárra le fogok fogyni!

Holnaptól, így az egész évben sokkal szervezettebb lesz az életem!

Az új évben leteszem a cigit!

A következő évbe befejezem a...lomis szoba rendrakását/a fotók rendszerezését a gépen/a diplomamunkám?

A következő évben elkezdem a...tanfolyamot/a nyelvtanulást/a fotók rendszerezését a gépen?

Jövőre végre több időt fordítok magamra.

Jövőre a hobbimnak is adok teret.

Jövőre több pénzt fogok megtakarítani/kevesebb pénzt fogok költeni.

Jövőre több időt szentelek az olvasásnak/az utazásra.

+ 1 Az új évben egyensúlyba hozom a munkát és a családi életet, több időt töltök a családdal és a barátokkal.

Ismerősen cseng bármelyik is? Több is? És melyiket sikerült beváltani az elmúlt évek során?

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása