BorsaBox

21. ápr

Facsard, fesd - Friss narancs juice címkézett üvegben

 212_4_small.jpg

Sokszor készítek frissen facsart gyümölcs vagy zöldség leveket. Legtöbbször annyit, amennyi el is fogy, de van, hogy hamarabb préselem le például a narancsot, mint ahogy a család eljutna a reggelihez. Ilyenkor viszont tárolni kell. Legjobb erre, ha egy jól zárható üveget keresünk. És ha már annyiszor kerül a konyhánkba frissen facsar lé, miért ne készüljön egy üveg, ami bármikor átcímkézhető! Hogy hogyan lesz a zöldséglé feliratból, citrusmix? Mutatom!

212_7_small.jpg

Remélem még eltart egy darabig az az időszak, hogy a gyerekek a facsart, préselt, turmixolt gyümölcsöket megeszik, megisszák. Hogy ez miért akkora dolog? Elsősorban önmagáért, hogy eszik, isszák a zöld és gyümi leveket, másodsorban pedig azért, mert ha ebben a formában adom őket, akkor el is fogyasszák, nem úgy, mint ha egészben adom. Tehát amíg a cukkini egészben, „fúúúúj”, addig krémlevesként- ok, nem juice, de akkor is, így „finccccsi mama”. Vagy ahogy a cékla egészben „ŐŐŐŐŐ”, addig a sokgyümölcsös turmixban „nyammmi”. Hát ennyit a gyerek gusztusról.

212_8_small.jpg

Szóval az időnkénti többlet juice tárolására kiválasztott üveget, a címkével így tudod elkészíteni:

Hozzávalók

  • egy jól záródó üveg
  • egy bármilyen színű táblafesték, én a country kéket használtam
  • alapozó festék
  • szivacsecset
  • maszkolószalag

212_1_small.jpg

Első lépés

Tisztítsd meg az üveg felületét és hagyd megszáradni. A száraz üvegre ragaszd fel a maszkolószalagot olyan formában, ahogy a címkét szeretnéd később majd látni.

Második lépés

Szivacsecset segítségével vidd fel a kijelölt területre az alapozót, hagyd teljesen megszáradni.

Harmadik lépés

Egy laposecsettel a lealapozott felületre vidd fel a táblafestéket. Hagyd megszáradni majd vond még egyszer. Teljes száradás után húzd le óvatosan a maszkolószalagot és jöhet is a kréta és a feliratgyártás.

Képekben egyszerűbben, így:

212_2_small.jpg

És ha az üveg megvan, kell egy nagyon lelkes préselő is! :)  Nálunk pipi No.1 présmester. Iszonyat átéléssel, és lendülettel ugrik neki minden narancs, mandarin és grapefruit 'kibelezésének'... 

212_9_small.jpg

212_6_small.jpg

212_5_small.jpg

..melynek eredménye a citrusmix!

212_3_small.jpg

Szép napot!

Borsa

 

Tetszett a mostani DIY projekt?

Nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

itt pedig követni tudsz

 a Pinteresten!

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása