BorsaBox

18. dec

Csipeszből koszorú egyszerűen

 

 Szezonváltáskor egy kopogtató koszorú dísz a bejárati ajtóra úgy kell, mint egy falat kenyér.… Perrrrsze nem, na de mi mindenre jó, ha van! Például arra, hogy jelezzük magunknak, ’Helló! Itt az tél vagy a karácsony’, aztán persze milyen jó már, ha az a sok téli dekor lifegő belelóg az ajtó kukucskálójába és lazán összekeverjük a postást és a saját gyerekünket a lyukon kifelé sasolva. Na de tényleg: ősz után már bőven itt a tél, koszorú meg kell, és ho ho hóóó hát már bizony december közepén járunk, nyakunkon a karácsony, folytassam még?

Jöjjön akkor most egy kopogtató koszorú a gondoljuk újra ötletek közül.

 197_4.jpg 

Életemben nem készítettem 500 Ft-os anyagár alatti koszorút, egészen EDDIG!

A koszorú alapanyaga sima, egyszerű facsipesz. A madaras hiperben vettem 2 csomag 24 darabos facsipeszt. Filléres tétel ahhoz képest, hogy mit lehet belőle kihozni.

197_2.jpg

Egy kartonlapra, egy színes papírra és arany füstfóliára volt szükségem. A teljes díszítéshez pedig még egy használaton kívüli művirágot lefújtam arany sprayvel.

Hozzávalók

egy A4-es méretű karton darab

32 db csipesz

mintás papír

stiftragasztó vagy a Pentart Expressz ragasztója

füstfólia és ragasztója (Pentart- arany szín)

egy darab művirág

arany lakkspray

barna akrilfesték (Pentart vintage barna)

ecset, körző, ragasztópisztoly

Így készítsd el

Rajzolj meg egy erősebb kartonra körzővel, egy belső átmérő: 12 cm, külső átmérő:17 cm nagyságú korongot. Fesd le barnára.

Vegyél elő 32 darab csipeszt. Válassz ki egy mintás papírt (scrapbook papírt használtam), majd 16 darab csipesznek az egyik lapját vond be a papírral. Használj egyszerű stiftragasztót vagy a gyorsabb száradáshoz Expressz ragasztót a Pentarttól, majd száradás után csiszolópapírral csiszold le az éleket.

197_3.jpg

A Pentart füstfólia egy szuper jó dolog és egyáltalán nem nehéz vele dolgozni. Saját ragasztója van és rettentő szép felületet képez. A csupaszon maradt csipeszek egyik felületét aranyozd be.

197_7_small.jpg

Minden kész, így jöhet a korongra való felcsíptetés. A feladatot rábízhatod egy szorgos kisgyerekre is, nálam mindig akad lelkes jelentkező!

197_5.jpg

 

Hogy szabályos legyen, kövesd ezt a csíptetési sorrendet.

197_6.jpg

Végül egy bánatosan kinéző művirágot fújj le arany színű sprayvel, majd melegragasztóval fixáld a koszorú egy pontján.

 

197_8_tag_small.jpg

197_9_tag_small.jpg

 

Az sk. koszorúval a Fem3Caféban is voltam!

Csipesszel készített ötleteket vittem, köztük a koszorút is ;)

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása