BorsaBox

15. máj

Jó ebédhez Namaste: Vészeld át humorral a karantént és akkor lesz ebéd is, meg meditáció is!

img_3306.JPG

 

Szánjunk 10 percet magunkra és a lelassulásra ezeken a rohanó napokon, így sipirc a konyhába egy zöldséglevest főzni. Lévén, hogy reggel óta tanítod a két gyereket és evidens, hogy csak két kezed és egy feneked van, most az ebéd készítése legyen egy 2 az 1-ben program: főzés és a napi meditációd.

Nyisd ki a hűtő ajtaját és hosszan mélázz bele a zöldséges szekcióba. Milyen színeket látsz? Zöld, sárga, piros. Idézz fel egy szép emléket a nagymamád veteményesének látványával. Érzed a friss paprika illatát, a mosolygós borosószemek zöldjét, a széttrancsírozott paradicsomlé hidegségét, amit eltapostál és a szandálod résein folyik épp be kislábujjadhoz.

Ha érzed már a hideget, akkor vedd ki a leveshez a zöldségeket a hűtőből, csukd be az ajtaját, mert csak az áramot fogyasztod és ugyebár tisztában vagy azzal is, hogy mára még hátra van gyerekenként 2 tantárgy kivégzése.

Vedd elő a zöldségpucolót. Támaszkodj lányan a konyhapultnak, emeld az arcod a napba és végy három mély lélegzetet.

Kifújásnál a nembírOMMM helyett csak mondd: MegcsinálOMMM!

És már kezdheted is a pucolást.

Ha a napfonat csakra magasságában végzed a répa pucolást, akkor az agresszióid lágyításán, míg a szívcsakra területén a szeretet megélésén tudsz dolgozni.

Vedd kézbe a konyhakést. Érezd a súlyát. Nehéznek vagy épp könnyűnek találod? Hogy megérezd tested kétoldalúságát vedd bal kezedből a jobb-ba, majd vissza.

Mielőtt elkezdenéd felvágni a zöldségeket, fogalmazz meg magadban egy sankalpát; egy megerősítő mondatot, egy olyan egyes szám első személyű, rövid és pozitív kijelentő mondatot, amely a céljaid, vágyaid elérésére mutat és segít életed sorsának alakulását a saját kezedben tartani. Például “az idegeim rendben vannak és este megiszom a pohár boromat.”

A zeller és répa szeletelést végezd lassan. Hagyd megtörténni. Figyeld, ahogy a rakoncátlanabb karikák legurulnak a pultól. Van, amelyik csak egyet pattan a deszkán és úgy gurul le a kutya szájába, de lehet lesz olyan is, amelyik a kés lapjára ragad.

Légzésed most ismét vezesd figyelmed középpontjába: belézsés há-négy, kilégés há-négy. Belégzés há’-négy-öt! Kilégzés há’-négy-öt!

Fertőtlenítős kézmosóval moss kezet, majd masszírozd át arcodat.

Helyezd tenyered a szemedre.

Finoman nyisd ki a szemed, pislogj bele a sötétbe és lassan térj vissza a jelenbe.

Nyisd szét ujjaidat, engedd, hogy beszűrődjön a fény, majd érkezz meg újra a jelenbe, a konyhába.

Ha lobog a víz, kapcsold le a gázt, ha íztelen a leves, adj, hozzá vegetát.

Ja és köszönd meg magadnak, hogy ezt az időt, magadra szántad.

Namaste!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása