BorsaBox

14. júl

Írd föl magadnak: NYÁR van! Nyári DIY ötlet videóval

 

_csc0540.jpg

Miért jó, ha van egy olyan táblád, amit festettél, koptattál, ’vitázsoltál’. Aztán feldíszítetted madzagra fűzött scrapbook zászlócskákkal, amire azt írtad ki fa betűkből, hogy SUMMER? Há’mer csak –mondanám vad flegmán, ha még mindig masszív tinédzser lennék, de mivel már korban dupláztam is bőven, így inkább legyen az, hogy: mert kell!

_csc0546.jpg

Szerintem nyáron ajtódísznek egy ilyen bőven elfér a bejárati ajtón. Méretre se óriási és tuti vidámkodás, amikor a laptoptáskával a hónod alatt, karácsonyfaként felmálházva, hatszor leizzadva a kinti negyvenben –amiből persze egész nap nem éreztél semmit az irodai mínusz negyvenben- konstatálod, hogy ma sem a strandon keccsöltél tíztől hatig. Szóval ez a tábla kell, mert

- jól mutat a teraszon,

- jó nyári ajándékötlet egy vacsorameghíváskor,

- nyaralóban alap darab lehet, jelezve Szezon On (vagy SzezON)

és ahogy mondtam ajtódísznek sem utolsó, nálam például a legutóbbi ajtódísz, olyan sikeres volt az egyik szomszédnál, hogy a férjét is felcipelte az elsőről a negyedikre, csak hogy megmutassa milyen dísz férhetne el nekik is ajtajukon J

Tehát tábla kell, mert nyár van!

Hozzávalók

- Barna és fehér akrilfesték

- Vintage Effect medium

- Express ragasztó

- Fa betűk

- Fa alap 

- Stencil (szív mintás)

- Scrapbook papírok

- Ecset, szivacsecset

- Csiszolópapír

- Olló

- Madzag

 _csc0460.jpg

  1. lépés

A fa lap teljes felületét fesd le a barna akrilfestékkel. Lapos ecsettel pillanatok alatt le tudod festeni az alapot és amilyen gyorsan kész vagy vele, olyan gyorsan meg is fog száradni az festék.

_csc0464.jpg

  1. lépés

Használtál már Vintage effektet? Ha nem, akkor most jött el az ideje ennek. A Vintage effekt abban segít, hogy az akrilfesték koptathatóvá váljon. Amerre csöppented - vagy ahogy én használtam, szivacsecsettel elpamacsolva- ott egy zsíros felületet képez, amin a rákerülő akril réteg nem tud megtapadni, így száradás után lecsiszolhatóvá válik a festék.   

_csc0467.jpg

Tehát, a fehér fedő réteg pattanjon fel a felületre:

_csc0470.jpg

Majd egy csiszolópapírral alakítsd ki, a vintage effekt által koptathatóvá váló kopottas felületet, így:

_csc0473.jpg

  1. lépés

Vissza a barna festéket és elő a stencilt. Legyen egy pár szív díszítés is a kompozícióban (fent, közép tájt)

_csc0477.jpg

  1. lépés

A scrapbook papírokból vágjál ki kicsi zászlócskákat. Akkorák legyenek, hogy 6 db elférjen madzagra fűzve a tábla szélességében. A zászlókra most ragaszd fel a lényeget, a fa betűket, majd sorba rendezve ragaszd fel őket a madzagra. A madzagot a fa hátulján rögzítsd rajzszöggel vagy melegragasztóval. Két darab képakasztóval pedig fel is akaszthatod a táblát a falra.

_csc0487.jpg

_csc0484.jpg

_csc0544.jpg

 

_csc0550.jpg

_csc0554.jpg

_csc0552.jpg

Nyári dekoráció a javából, nem igaz? Nézd meg videón is milyen egyszerű volt elkészíteni!

 

A képek és a videó Pentart együttműködésben készült.

 

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása