BorsaBox

02. jún

Pikk -pakk DIY: unalmas póló? Fesd át!

 182_collage.jpg

Tucat szám lehet kapni pólókat, amik szépek, mutatósak, de lehet, a következő pillanatban velünk szembejön ugyanaz. Egy üres, mintanélküli, fehér gyerekpólót változtattam át, amire eddig a kisgazdája rá se hederített. A póló kapott egy masnis gyöngysort, festékből. Az új darab, tudatra ébredésével meglepő mód, igen népszerű lett: meg merem kockáztatni, időnként még Elsa-t (mesehős) is lekörözi. Sikere pedig bennem tovább erősíti a tényt: a könnyű és egyszerű ötletek néha tényleg a legnyerőbbek.

 

Úgy látszik az új szabászolló vásárlással, a pólók nagy szellemét is megnyertem magamnak. Az utóbbi időszak átalakításai valamilyen módon fix kötődtek pólóhoz, de legalább is póló anyaghoz. Az egyik ilyen pont a legutóbbi, a régi nyúzott felső, további szétcincálásából kapott nyaklánc vagy épp a türkiz kendő átszabása, aminek anyaga bőven elférne egy felsőruházati termékeket gyártó varroda asztalán. Most a ’ legyen már rajta lánc’ felkiáltást követően kezdtem átalakításra a Mici pólója, aminek elkészítése becs szó nem tartott tovább 2x10 percnél.

182_2.jpg

Hozzávalók

  • egy végtelenül szomorú, kívül- belül kiégett, üres póló
  • lila, ezüst, áttetsző csőrös tubusú, csillám textilfesték
  • sütőpapír, vasaló

182_3.jpg

Kezdj neki

Elsőként rajzoltam egy kicsi vázlatot arról, hogy mit is szeretnék látni végeredményként a pólón. Egy kislány nyakában egy nyaklánc helyesen mutat, viszont a fára mászó, mászókán csimpaszkodó, bringázó kislányok nyakában a dísz nem igazán fér el anélkül, hogy ne lenne útban. Így gondoltam, legyen a lánc a pólóra festve. Elsőként fogd kézbe a pólót, igazítsd ki az éleket, majd tegyél a póló eleje, háta közé egy kartont és így terítsd ki magad elé.  Ha a póló mélységének, szélességének megfelelően megvan a felfestendő lánc íve, kezdj köröket – láncszemeket- festeni. A vállaknál kezdj apróbbakkal, majd fess egyre nagyobbakat. Folyamatosan váltogasd a színeket.

 182_4.jpg

Milyen festékkel?

 Ahogy írtam is, én csőrős tubusú glitter festékeket használtam, Pebeo-t és Tulip-ot. Már régen vettem őket, így ránézetem a netre, hogy könnyen elérhető-e mostanában ez a két márka. Meg merem kockáztatni: egyik sem terem igazából minden hobbiboltban VISZONT a Pentart termékek között számos tégelyes (ecsettel felhordó), csűrös tubusos kiszerelésben találsz textilfestékeket. Csőrős verzióját használhatjátok ceruzaként. Végeredményként síkból kiugró mintát fogsz kapni. Mint a mostani pólón is! A könnyebb állagú festék beleolvad a szövet szálai közé, azért is kell valamilyen köztes anyag (karton, műanyag fólia) a pólóba, hogy ne fogja be a festék a póló hátoldalát.

 182_5.jpg

Fixáld

Teljesen megszáradt a festék a pólón? Ha igen, akkor tartósítsd a mintát. Minden textilfestéket fixálni kell, különben az első mosásnál búcsút inthetsz a szépen megfestett mintáknak. Tartósításhoz használj sütőpapírt és egy 180 Celsius fokra hevített vasalót. Tedd a mintára a sütőpapírt és vasald át a festett felületet először felülről, majd sütőpapír nélkül, a hátoldaláról is. A kész pólót ezek után már csak 40 fokon mosd, különben a nagyobb hőmérséklet feloldja a festéket.

182_6.jpg

182_7.jpg

Mutatok még egy pár ötletet, nyári póló tuning inspiráció gyanánt ;)

Egy új-zélandi blogger rámába rakott harisnyával készít szív sablont. 

mycalicoskies_blogspot_co_nz.jpg

foto: mycalicoskies.blogspot.co.nz

Mit ki nem lehet hozni egy fehér selyem blúzból?

 

festett_polo_2.jpg

foto: etsy.com

Gyerek bodykat is fel lehet tuningolni egy kis festéssel.

festett_p_1.jpg

foto:Found on creatingreallyawesomefreethings.com

Saját mintát is használhatsz a festéshez.Ehhez dekorgumiból készíts nyomdázót, mint például Lakbear.

 lakbear.jpg

foto: Lakbear

További ötleteket a Festett pólók Pinterest albumban találsz!

Jó festegetést,

Borsa

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása