BorsaBox

20. máj

Régi pólóból nyaklánc! Így készítsd el!

177_11.jpgHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy póló. Egy mosást követően, a vasalás helyett a kiszanált holmik közé került. Hánykolódott hetekig a doboz alján, majd egy szép napon rákacsintott a szerencse. Bizony ám; nem minden lomnak álcázott tárgy lesz végérvényesen lom. Egy kis átalakítással, meglepően újként köszönhetnek vissza régi tárgyaink, mint ahogy a mai bejegyzésben is látni fogjátok- egy leharcolt, kinyúlt, de annál inkább szeretett régi póló is képes az újjászületésre. Jöjjön a történet egy pólóról, aki kis híján autótörölgető rongykánt végezte.

 177_1.jpg

Ha ezek a levetett, kiszanált holmik beszélni tudnának, micsoda kortes beszédeket hallgatnánk végig. Viszont ez a korall színű póló sem harcolt az egyben maradásért, így jöhetett az olló és vele az átalakítás is.

Csíkozd fel

Első lépésként terítsd ki a pólót. Az ujjakra nem lesz szükség, csak a törzs anyagára. Simítsd el a széleket, majd olyan 2.5-3.5 cm vastagságú sávokra vágtam fel, egészen a hónaljig. Nekem összesen 10 pólólánc hurok jött ki, ennek oka, hogy egy jókora festékfolt befoglalt 3 sávnyi felületet. A kapott hurkokat ’láncosítsd’ tovább úgy, hogy a két végénél fogva meghúztod a levágott sávot, így a pamut anyag szélei felpenderednek.

177_2.jpg

177_7.jpg

Egészítsd ki

Ha nagyon minimálra akarnád fogni a projektet, akkor akár már ennél a pontnál kész is lehetnél, hisz a hurkokat összefogva szép láncot kapsz. Viszont mi lenne, ha egy kis csavart tennénk a dologba? Például egy másik színnel! Ehhez lvegyél egy darab (fél méter elég bőven) eltérő színű anyagot, én sárgát vettem. Ugyan úgy mint az elején, vágd fel vékony sávokra, húzd meg, hogy pólófonalszerű legyen és készíts belőle egy fonatot.

Ha elkészültél vele, keresd meg a póló hurkokon a póló oldalvarrásait, gyűjtsd egybe és ennél a pontnál varrd egybe –kézzel vagy géppel- a fonatot és a hurkokat. Vezesd végig a fonatot oldalvarrástól oldalvarrásig.

177_8.jpg

177_5.jpg

Ragaszd le

Készíts további két rövidebb fonatot, amikkel a levarrások keszekuszaságát fogod eltakarni. Melegragasztóval fixáld a fonat végét, tekerd körbe a láncon és ismét ragaszd le egy rejtett helyen. Végeredményként ezt kapod. Kicsit életlen a kép, de ahhoz, hogy teljes egészében megmutathassam, pont jó.

177_6.jpg

177_9.jpg

Ilyen pedig nyakba akasztva.

177_10.jpg

És persze pólófonalból számos kiegészítőt készíthetsz még, kezdve a hajpánttól az övig. Egy kis fonás, tekerés, hurkolás vagy épp néhány hajóscsomó ismerete és már készítheted a nyári szetteket.

177_12.jpg

Hajóscsomózással már korábban készítettem karkötőket. Klikk a következő sorra és megmutatom hogyan készült ;)

Zsinórból karkötő! - Készítsd el te is

+ 1 ajánló:  SÁL TUNING  

 

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása