BorsaBox

29. ápr

Pikk-pakk ajándék: készíts anyák napjára vázát konzervdobozból

173_6.jpg

A konzervdoboz tipikusan az a mindennapi konyhai melléktermék, amit lendületből a kukába dobunk. Pedig egy kis átalakítással, festéssel vidáman új életet kezdhet és a hámozott paradicsom vagy a szeletelt ananász már eszünkbe se jut, ha ránézünk. Anyák napja alkalmából a virágcsokor mellé egy S.K (saját készítésű) vázával is készülhetünk. Nem kell más hozzá, mint egy konzervdoboz, festék és egy kis díszítés.

Nálunk 4-5 napja anyák napi versikék sorait mondogatják a gyerekek. Észre se veszik és olyan foszlányok reppennek el, hogy már azoktól bekönnyezek zokni párosítás közben, így látom muszáj lesz edzenem magam a hétfői ovis anyák napjára.

Na de könnyeket felszárítani, lássuk mi hogyan lephetjük meg anyukánkat, nagymamánkat vagy a dédit.

Hozzávalók

  • konzervdoboz
  • alapozó festék
  • akrill festék
  • kötöző zsineg vagy szalag és bármilyen díszítő elem

 173_13.jpg

Elsőként tisztítsd meg a konzervdobozt, majd szivacsecset segítségével vond be alapozó festékkel. Ha ezzel a köztes anyaggal nem vonod be a fém felületet, akkor a festék ne tapad meg rajta. Számos esetben használtam már ezt az alapozót: üveg felületen, amit ITT tudsz megnézni, de műanyag felületre, a gyerekeim játékékállatkáinak átalakításakor is jó megoldás volt ez a hídanyag.

173_7.jpg

Amíg kiválasztod a fedő festék színét az alapozó meg is szárad. Ezt követően vedd elő a választott színt és fesd le a dobozod. Én matt fehér akrillal színezte be, így a jövőben bármilyen más díszítést is rakatok rá vagy rakhat rá a megajándékozott. Száradás után díszítsd a kapott felületet. Pikk- pakk ajándékhoz hűen én egy korábban készített koptatott fa szívet rögzítettem kötöző zsineggel. Ezzel az utolsó mozzanattal a saját készítésű váza el is készült. A tartósság érdekében fújd le lakk sprayvel.

173_3.jpg

173_5.jpg

Én egy másik fehérre pingált konzervdobozt a gyerekek kezébe is adtam, akik egyhangúan megszavazták a sötétben világító festékkel való díszítést. Így a mami- a mi megajándékozottunk- a szó legszorosabb értelmében éjjel és nappal is a gyerekek anyák napi alkotásában gyönyörködhet. A doboz egyik oldalára egy nagy virág, míg a többi részére pöttyök kerültek.

173_2.jpg

173_12.jpg

173_10.jpg

173_8.jpg

Tipp!

Alapozó festékhez mindig használj szivacsecsetet. Míg sima ecsettel csak húznád az eleve csúszós fémen a festéket –amivel csak csíkokat, hiányosan átkent részeket hagysz az ecset nyomán-, addig a szivacs segítségével a festéket bele tudod nyomkodni, pamacsolni felületbe.

Persze a konzervdobozt másképp is át tudjátok alakítani vázává. Ehhez mutatok még nektek további ötleteket!

tin3-brit_co.jpg

foto:brit.co

tin5_foxhollowcottage_com_2.jpg

foto: foxhollowcottage.com

tin4_redchandelier_blogspot_com_2.jpg

foto:redchandelier.blogspot.com

tin2_creamricrea_blogspot_fr.jpg

foto:creamaricream.blogspot.fr

tin1_recyclart_org.jpg

foto:recyclart.org

Ha kedvet kaptatok bármelyik elkészítéséhez is, kívánok Nektek vidám alkotást és május első vasárnapján egy csodaszép anyák napját!

Borsa

U.I.: Ha hétfőn lenne nálatok is anyák napja, drága leendő kisírt szemű társaim, no smink hétfő délutánra és a zsepiket készítsétek be már ma!  :) :)

173_4.jpg

Megnéznéd videón is?

Itt megnézheted a FEM3 Caféban készült anyák napi beszélgetést:

http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/11812_diszitsd_fel_vazaidat_kreativan.html

 

 

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess !

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása