BorsaBox

28. már

A megszokott helyett valami új- pingálj vázát Húsvétra

164_10_tag.jpg

Itt a tavasz végre valahára! Az ég újra kék, a fű újra zöld, kezdenek virágba borulni a fák is. Hosszabbodnak a nappalok, rövidülnek a kabátok, egyre több kisgyerek nyargalászik a kertben, parkban, játszótéren. Piacra járni is jobb ilyenkor, pláne, ha a közelgő húsvéti ünnepekre készülődhetünk. Barkaág, tulipán, jácint, nárcisz nélkül szinte lehetetlen hazamenni. Otthon pedig jövet az illat és szín áradat, amit - hogy minél tavasz kompatibilisebb legyen - felturbózhatunk egy magunk készített, festett vázával. Csupasz, áttetsző vázakat előkeresni, gyöngyház akrilokat elővenni: átfestés indul!

 164_2_tag.jpg

A svéd bútoráruház kínálja ezeket a vázákat, amiket átalakítottam. Formára, méretre pont íriszre, tulipánra, nárciszra termettek és még árban is teljesen ideálisak átfestésre.

164_4_tag.jpg

Hozzávalók

-        tetszés szerinti mennyiségű és formájú, de ugyan olyan váza

-        alapozófesték - Pentart- Acrylic primer-alapozófesték

-        gyöngyház akrilfesték – sárga, kék színben

-        matt akrilfesték – fehér színben

-        színtelen lakk

-        szivacsecset

-        keskenyebb maszkolószalag

 Hozzávalók beszerzési forrás: Pentart partner üzletek (listát lásd: www.pentart.hu)

164_5_tag.jpg

Az áttetsző üveget mossuk meg, töröljük szárazra, majd szivacsecsettel vigyük föl egy rétegben az alapozófestéket. Szivacsecsettel, a festéket finom ütögető mozdulatokkal vidd fel a felületre. Az első réteg száradását követően, ha láthatóan nem fedte be alaposan a felületet a festék, ismételjük meg az egészet még egyszer. Az alapozó feladata, hogy egy megfelelő tapadó réteget alakítson ki a felületen. A csúszós üvegen az akril nem tud jól megtapadni, az alapozófesték ebben segít.

164_6_tag.jpg

Ha az alapozás kész és száraz a festék, vegyük elő a gyöngyház akrilokat. Ennél a váza szettnél négy vázát festettem át. Ebből az egyiket gyöngyház kékre, egy másikat gyöngyház sárga színűre festettem. A fennmaradt két vázát a fehér matt akril színnel festettem be.

164_12_tag.jpg

A fehér vázákat csíkokkal dobtam fel, melyek kialakításhoz maszkolószalagra volt szükség. A szalag segítségével alakíts ki sávokat, majd az így kijelölt területeteket fesd le hol sárga, hol kék színűre. Veheted alapul a képeken látható mintát is vagy eltérsz tőle és készítesz valami egészen mást például függőleges lefutású savokkal díszítettet. A festéshez használj kis fejű laposecsetet, ezzel pontosabban tudsz egyenes vonalat húzni.

164_11_tag.jpg

164_7_tag.jpg

Ha elkészültél a sávok festésével, lakkal fújd le a vázákat, ettől vízálló lesz a felület.

Más nem is kell csak  a tulipánok!

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Borsa

164_9_tag_1.jpg

164_8_tag.jpg

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása