BorsaBox

27. már

Zsinórból karkötő! - Készítsd el te is

170_9.jpg

Már egy ideje nézegetem ezeket a csavart zsinórból készült nyakláncokat, karkötőket. Az egyik lapos, szétterülő formájú, a másik térből kiugró, sok tekervénnyel ellátott rafináltság vagy épp kicsi, de szabályos gömb formájú. Egy közös van mindben: csomók és hurkok sokaságából állnak össze. Gondoltam egyet és vettem pár méter zsinórt, majd nekiálltam csomózni. Most megmutatom nektek - STEP by STEP képes illusztrációval - hogyan lehet egy egyszerű hurokból szuper kiegészítőt készíteni a tavaszi pasztellszínű szettekhez.

170_8.jpg

Aki ért valamennyit a vitorlázáshoz, az biztosan néhány csomót is meg tud kötni. Ezek a zsinór láncok, karkötők, pántok sokszor a vitorlás csomók alap hurkolásait lekövetve készülnek. A karkötőn, amit hoztam nektek, a Carrick Bend nevű hurok látható, dupla szállal elkészítve. Aki nem tud vitorlázni, nehogy feladja ezen a ponton: én se konyítok ehhez a vizes sporthoz.

Hozzávalók

-        különböző színű, fényes csavart zsinór (vastagabb: 6 mm, vékonyabb: 4 mm)

-        ezüstszínű szalagzáró (16 mm-es)

-        delfinkapocs

-        karika

-        szerelőpálca

-        medál

-        tulipános láncvég kupak (nagy)

-        ragasztópisztoly, ékszerdrót

170_13.jpg

A zsinórból egy átlagos csuklómérethez vágj le egy kb. 62 cm-es darabot. Hajtsd félbe; ez lesz az egyik szín. A másik színből is vágj le egy ugyan ekkora darabot és szintén hajtsd félbe.

Ha vékony a csuklód, akkor is kövesd inkább a fenti méretet, hisz ha hosszúra is sikerült, bármikor méretre tudod vágni, ellenben ha rövid, nem tudsz vele már mit kezdeni.

A hurok elkészítéséhez jöjjön most a képes útmutató lépésről lépésre.

170_1.jpg

170_2.jpg

170_3.jpg

170_4.jpg

170_5.jpg

170_6.jpg

Az összefonódó hurkokat lazán húzd meg. Akkor mutat jól, ha a szálak nem csúsznak feszesen egymásra.

 170_7.jpg

Jöhet most a végek eldolgozása. A zsinór könnyen szétcsúszik, elmozdul egymáson, így vagy ragasztószalaggal vagy ékszerdróttal kösd össze őket. A lapos szalagzáróba csak csúsztasd bele a végeket, majd szorítsd össze a zárófejet. A tulipános kupaknál pedig használj ragasztópisztolyt, hogy a zsinórok a kupakban maradjanak. A karkötőket delfinkapoccsal teheted nyithatóvá, zárhatóvá.

170_11.jpg

Ha pedig egy kis medált is szeretnél rárakni, akkor hurokba hajlított szerelőpálca és karika segítségével a medált is rögzíteni tudod rajta.

170_12.jpg

170_10.jpg

Jó bogozást, huroktekergetést!

Borsa

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

 

Szeretsz ékszert készíteni? Nézd meg ezt a karkötő, nyaklánc szettet, ITT

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása