BorsaBox

24. már

Festett állatfigurás tárolók befőttes üvegekből

163_3_tag_500.jpg

A befőttes üveg az a tipikus nem kell, de van. Mert veszünk paradicsomszószt, oliva bogyót vagy csemege uborkát és máris ott az üveg. Gyűjtjük-gyűjtjük őket, mert ugye a barack befőttnek a szilvalekvárnak úgy is kell az üveg. De van az a pont, amikor már túl sok van belőle és a felét jó lenne kidobni. Ilyenkor jó elgondolkodni azon, hogy mi mindenre lehetne az üres befőttes üvegeket felhasználni. Mi lenne, ha más kerülne bele? Például a gyerekeknek készíthetünk belőlük tárolót!

163_2_tag_500.jpg

A gyerekeknek végeláthatatlan számú fontos holmijuk van. MINDENT begyűjtenek és bizony ezek a kincsek helyet is kérnek a gyerekszobában. Viszont megvenni a tizedik tárolót a gyorsan amortizálódó zsírkrétának nem éri meg, így egyszerűbb, ha készítünk egy sk. tárolót. A befőttes üveg erre kiváló alapanyag. Hogy teljesen gyerekszoba kompatibilis legyen a leendő zsírkréta, kavics, kütyü-mütyü, gyöngy, akármi tároló, egy plusz hozzávaló kell még ehhez a projekthez: állatfigurák, amitől minden gyerek sajátjának fogja érezni őket.

163_1_tag_500.jpg

Hozzávalók:

-        befőttes üvegek fedéllel együtt

-        kicsi műanyag állatfigurák (nézz körben a gyerekszobában, ágy alatt mindig terem egy zebra vagy oroszlán, nálunk legalább is ez a tendencia)

-        ragasztópisztoly

-        Pentart- Acrylic primer alapozófesték

-        Pentart- Akrilfesték, matt fényű rózsaszín, almazöld és világoskék színben

-        szivacsecset

-        színtelen lakk spray

163_4_tag_500.jpg

A befőttes üvegek fedelét és az állatfigurákat alapozd le az Acrylic painttel. Szivacsecsetet használj, így szép egyenletesen el tudod oszlatni a festéket a felületen. Az alapozó igen gyorsan szárad, így épp csak arra lesz idő, hogy kiválaszd melyik műanyag állat melyik üveg tetejére felkerüljön. Ha úgy ítéled meg, hogy nem fedte be teljesen az első réteg alapozó a felületeket, akkor ismételd meg a műveleted még egyszer a jó tapadás érdekében.

163_5_tag_500.jpg

Jöhet a festék! Az akril állaga selymesen krémes, kifejezetten jó vele dolgozni, aki meg még szeret is festeni, az még a szivacsecsettel való festést is élvezni fogja. Az almazöld és a világoskék élettel teli színét, a rózsaszín jól kiegészíti és így még annak tényétől is el tudunk szakadni, hogy a tigris rózsaszín lett, a rinocérosz zöld, míg az elefánt szép világoskék.

163_6_tag_500.jpg

 Teljes száradást követően jöhet a figurák fixálása ragasztópisztollyal. A forró műanyag biztos tartást fog adni az állatkáknak.

Miután megszáradt a ragasztó, az állatok a helyükön vannak a színtelen lakkal fújd le az átfestett felületeket. Válassz selyemfényű/matt lakkot, így nem lesz csillogó, üvegszerű a végeredmény.

163_8_tag_500.jpg

 

Egyszerű és nagyszerű öltet, gyorsan! Próbáld ki Te is! 

Borsa

163_8_tag_500.jpg

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása