BorsaBox

14. ápr

IKEA-s irattartó bérlőt keres. Jelige: SÜRGŐS


Pakolom jobbról, nem fér el. Pakolom balról, így sem fér be. Félbehajtom, hátha úgy. Neeem, így csak összegyűröm. Hozok egy másik rekeszt, ez meg túl nagy. Ááááááá..le van sz***a és bevágom az egészet a polcba. Aztán fél óra múlva már megint azon agyalok, hogy hogyan oldjam meg ezeknek a napi szinten termelődő iratoknak, lomoknak a tárolását. És ekkor akad a kezembe a kartonok alá szorult ikeás fa irattartó; szinte már könyörög mentsem meg.
….megtettem, amit kért, és mivel sürgős ügyről volt szó, így a praktikum jutott nagyobb szerephez most.




A fehér festék varázsa. Én már csak így hívom a jelenséget. Egész őszintén mondom, ha van otthon egy bödön festék és némi dekorációként felhasználható madzag, szalag, lifegő, VALAMI, BÁRMI, akkor szinte minden, ami a ’már olyan ósdi’ vagy amivel kapcsolatban a ’dobd ki!’ felkiáltás hangzik el, bármikor és -a legpraktikusabb az egészben- rövid idő alatt átalakítható.
Lásd irattartó.


Hozzávalók:
-         1 darab fa irattartó papucs ( IKEA-s)
-         színes papírszalag (IKEA-s szintén, a papír-írószer részlegről)
-         valamilyen fityegő dísz (kicsi-nagy, ahogy tetszik)
-         csiszolópapír (pl.100-as)
-         festék (én a Pentart törtfehér akril matt festékét használtam)
-         ecset, olló

Csiszold át
Elsőként a fa felületét kell átcsiszolni finoman. Apró szemcsés csiszolóval érdemes dolgozni, hogy ne marjuk fel túlságosan a fát. A felület felcsiszolása leginkább a lakkozott vagy valamivel már korábban kezelt felületeknél nélkülözhetetlen. Ha megvagyunk töröljük le jól a csiszolásból keletkezett finom por réteget, majd jöhet a festés.

Fesd le
A vizes bázisú festékekkel lehet a legkönnyebben, legtisztábban dolgozni. Vízzel mosható ki az ecset, nincs szükség semmilyen higítószerre, vegyszerre. Ha szereted a fa erezetét látni, akkor vegyél fehér lazúr festéket. Ha teli fehéret szeretnél, akkor két rétegben fesd le az irattartót és ha szem előtt lesz a belső felülete is, akkor azt a részt se felejtsd el lefesteni, nem úgy mint én….



Lakkozd le
Száradást követően az irattartó felületével nem csináltam semmi mást, csak lefújtam lakk spay-vel.
A lakk spray is az a jószág, amit az időhiányos …és persze a finom lakkbevonatot, és csöpögésmentes munkákat kedvelő à emberkéknek találtak ki, így ennél a projektnél szinte nélkülözhetetlen.







Díszítsd 
Mivel az irattartó gerincének alján van egy lyuk, így azt használva a türkiz szalagot 2x-3x átfűztem rajta, a gerinc felső élén átvezetve. Dísznek a fürdőszoba átalakításnál használt fa szívekből megmaradt darabokat használtam fel.


Festés/Mázolás tipp!
Mázoláshoz érdemes beszerezni teddy hengert. A legáltalánosabb fajtája a szivacsos vagy a tömött rövid szőrű. Kisebb felületekhez az 5 centis vagy a 11 centis javaslom.
Előnye a hengernek, hogy nem hagy csíkot, mint ami egy ecset esetében gyakran előfordul, a lakkozás nem hólyagzik fel, műgyanta lakkokhoz, alapozó- és olajfestékekhez, lazúr, diszperziós festékekhez is lehet használni.

Szép napot!
BorsaBorsa

További hasonló ötletért látogass el a BorsaBox facebookos oldalára.


komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása