BorsaBox

23. sze

Fiúk-Lányok




A minap azt mondja nekem az én tündér gyerekem, hogy a vadiúj, szuper cool nadrágját nem hajlandó felvenni. Kérdezem, és ugyan mi a baj vele- mire a válasz, keserű undorral az arcán: Az olyan fiús mama.
Mert, hogy fekete a színe. Egy igazi tornacsukához illő csőnaci, na persze, hogy fekete. De már meg se rebben a szemem, mert, hogy az ilyen ki fiú, ki lány, ez fiúknak való, az lányoknak téma egy ideje a levegőben lóg. Szinte napi szinten emlékezünk meg arról, hogy a fiúk mit/mivel/hogyan játszanak, és hogy ezzel szemben a lányok a különböző dolgokat hogyan, miként élik meg. Mert a zsenge kis agy eszmefuttatásait hallgatva a fiúk lökdösődnek, elveszik a lapátot, futkároznak, autósat játszanak, letörik a katicás csengő szárnyait, nem adják oda a motorjukat, mind emellett rövid a hajuk és egyébként is kék nadrágban járnak.
Na igen. Egy énképét, nemi identitását formálgatni kezdő kislány bizony így látja a fiúkat. Azért majd megvárom, hogy a fiam -amikor eléri ezt a korszakot- hogyan fog vélekedni a csajokról. Merthogy, neki is lesz némi sérelmeznivalója a másik nem iránt az egyértelmű.   Egyébként olvasgattam e témában, és valóban a 2.5, 3 éves forma gyerekek ilyen jellegű gondolatai, fejlődésük szerves részét képezik ebben a korban. 

Úgyhogy a gatyát visszavittem és becseréltem egy…. na milyen színűre?? Hát persze, egy rózsaszínre. Mert, hogy hiába a sok lobbizás a sárga, zöld, türkiz szín mellett, ezek csak vegyes színösszeállításban mennek át a rostán vagy ha Dora vagy Hello Kitty vagy egy cica vagy egy virág díszeleg rajta. Szóval marad a lila és a rózsaszín összes árnyalata, a fehér, a szürke és a farmer. Ok, nem panaszkodom, irtó cuki dolgokat lehet találni ezeknek a rózsaszín függő kiscsajoknak.   
Így aztán, ne hogy szó érje a ház elejét a ’hellokitti’ gyerekem első évét összefogó fotóalbumot, szigorúan a megrendelő igényeinek megfelelően, rózsaszínben készítettem el.
Egyébként tegnap már a 3. szülinapját ünnepeltük.  Lemeózta az albumot, s kisvártatva, nagy mosoly kíséretében annyit mondott: „fúúú! Rózsaszííííín!!




 Csajos fotóalbum kép nélkül scrapbook technikával

Hozzávalók:
- egy nagy fotóalbum
- fehér, rózsaszín merített papír
- több, színes scrapbook papírok
- fehér, türkiz kék karton
- színes műanyag karikák
- pöttyös és férc mintás szalagok
- birthday girl kitűző vagy bármi, amit központi dísznek szánsz az albumra
- 3 db fehér gomb, pink cérna a szélforgó dísz elkészítéséhez
- fehér, türkiz tempera, víz festék
-szilikon nyomdázó, betűkkel
- ragasztó, vonalzó, olló, ecset



Elkészítés


Elsőként az albumot vond be a mártott papírokkal. Gerinc részt fehérrel, fedőket rózsaszínnel. A két papír találkozásához ragaszd fel a fércelt pink szalagot. A központi feliratos elemek részeit vágd ki. A szalag sávokat dolgozd rá egy-egy sáv fehér kartonra. Készítsd el a kompozíciót. Most jöhetnek a karikák és a szalag. Ragasztóval rögzíts mindent! Rögzítsd a központi díszt is, majd ezután ragaszd fel az egész díszítő elemet az album borítójára. Ceruzával rajzolj elő szabályos köröket( pl. kispohárral). Fesd meg a köröket, majd készíts nekik türkiz kör kereteket.



A szélforgó elkészítése:
Egy darab szélforgó díszhez háromféle papírra van szükség. Mindegyik színből két kört vágj ki (két szín egy méretű kör, harmadik szín kisebb kör), majd vágd félbe őket. Így egy színből négy félkört kapsz. Az óra negyedeinek megfelelően rögzítsd az első szín (legalsó) félköröket, majd a második szín cikkejeit eltolva rögzítsd, végül a harmadik szín négy darab félkörét is ragaszd a meglévők tetejére. A kész formára varrd rá a gombot.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása