BorsaBox

31. júl

Angyal szállt közénk

Gyarapodunk bizony ám! Kis családunk státuszt váltott, kicsiről mondhatni közepesre duzzadtunk. Május közepén ismét egy hajas babával bővült gyermek állományunk, a meglévő királylány mellé megérkezett egy kis királyfi, Sino személyében. Szóval a már közepes családunk egy angyallal bővült. Nem is eggyel!
Mindjárt kettővel….. csak épp a második papírból van és nincs jó illata, és szívet melengető szuszogása. Viszont készítése közben kiképeztem álomőrzésre és nyugodt éjszaka biztosításra. Mert hogy most már mindkét gyerekem álmát- rajtunk kívül- egy jó éjt angyalka is őrzi. A szép álmokat hozó strázsák kitartóan lengik körül a kicsik ágyát és ’mitagadás’ jó munkát végeznek, mert mindkét csibém remekül alszik.
Az angyalok elkészítését már akkor tervbe vettem, amikor még a gyerekek a kanyarban sem voltak. Akkor lelkesen gyártottam őket az ismerőseink frissen születettjeinek. Hogy ők jól alszanak-e az angyalok segítségével, azt nem tudom annyira naprakészen, de egy újszülött látogatás személyes ajándékaként jó öltetnek tartom az ilyen papírangyalt.





Elkészítés

Forrás: Armin Taubner, Őrangyalkák című füzetkéje a Cser Kiadó Színes ötletek sorozatából. 2004/88.-as füzet.

Számos angyal van a könyvben, mindenféle témához más és más. Mintaívekből lehet kimásolni a szabásmintájukat. Főként papírt, kartont kell használni, abból szerezzünk be sok szép színt, de kellhet vékony drót, fonal, háncs, fagolyó, millton kapocs is a felfüggesztéshez damil és még bármi egyéb a díszítéshez. Én itt strasszokat használtam pluszban. A5-ös vagy annál kisebb papír is elegendő az angyalok elkészítéséhez. Fénymásolón nagyítani, kicsinyíteni szoktam az eredeti mintákat, így akkora méretet készítünk, amekkorát akarunk. Itt most a lelógó csillag kétoldalú. Ha nem dróttal függesztjük fel, akkor még a levegő mozgására lengedezik is így a térben jobban jelen van.



komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása