BorsaBox

10. dec

Karácsonyi dekoráció papírfecnikből



Már november végén elővettem a dobozt, amiben az összes karácsonyhoz kapcsolódó kütyüt tárolom. Néztem jobbról, néztem balról, de valahogy semmi olyan nem akadt a kezembe, amit idén szívesen nézegettem volna, így kapóra jött egy jó ötlet, amit a napokban láttam: asztali karácsonyfa formájú dísz papírból, amit mintalyukasztó segítségével lehet elkészíteni.




Ez a dekorációs ötlet több szempontból is jól kapcsolódik a mindenkori alap elgondolásomhoz; miszerint törekedjünk az otthon felelhető alapanyagokat felhasználására, hasznosítsuk azokat az alapanyagokat is, amik már hulladéknak számtanának, illetve egy tárgy rendeltetésszerű felhasználási módját felülírva, próbáljuk valami új módon bevetni azt.
Ennek a dísznek az alapanyagát megmaradt papírfecnik/darabok adták, így meglévő anyagból dolgoztam, a nyesedéknek számító papírt használtam és végre a mintalyukasztó által kapott minta, fejlődési szintet ugorhatott: 2D-ből 3D-be lépett!


Hozzávalók:
- A4-es karton vagy rajzlap
- színes papírok ( mennyiséget nem tudok mondani, majd munka közben kiderül mennyit igényel a fa palástja)
- mintalyukasztó (pl. virág mintájú), az enyém négylevelű lóhere formájú
- ragasztópisztoly

Elkészítés:

A fenyőfa alapjához használd a sablont. Nyomtatásnál a nagyítással tudsz játszani az elkészítendő fa méretét illetően. Az általam készített fa kb. 22 cm magas. Ha nem akarsz méricskézni, fogj el lapot, hajtsd kúp formába, majd vágd egyenesre az alját.
Ha megvan az alap, elő a mintalyukasztóval és kezd el vágni a feltéteket. Meglepő, de még egy kisebb fa is jócskán igényel feltétet.
Ha van már egy jókora adag a leendő fenyő szoknyához, izzítsd be a ragasztó pisztolyt és kezdheted a ragasztgatást. Mindegyik papírdarabot egy kicsit hajlítsd meg, így jobban kiugrik a síkból, mutatósabb lesz.


Tipp: Érdemes eltenni a lehulló, maradék papírdarabokat. Még a legkisebb darabok is néha kincset érnek.


További hasonló ötletekért nézz be a Facebook oldalamra! 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása