BorsaBox

19. már

Kis polc, nagy öröm - Kis trükk, nagy hatás

161_3_tag.jpg

Fogja a fürdőszobai fellépőt, mérnöki pontossággal irányba rakja, majd minden erejével nyúl-nyúl felfelé a magasba. Megfeszített kis ujjai felváltva billennek le egyik-másik nyakláncról, de rendületlenül próbálja elérni a legalsó gyöngyöket, remélve, hogy a következő szuszogás előtt megszerzi az aznapi kincset. Benézek csendben, hogy meg ne ijesszem. A Hello Kittys mamusz már olyan spicc pozícióba került, hogy már szinte várom mikor jön egy piruett.Láncvadászat van éppen. Az enyémre fáj a foga a kisjánynak, de az Istennek nem éri el.Mindenki boldogságát, biztonságát, megelégedését figyelembe véve, jobbnak látom, ha azonnali hatállyal kinyitok egy üveg akrilfestéket.

161_1_tag.jpg

 

A kis fenyőpolc
Legutóbbi Pentartos beszerzésem során akadtam rá, egy igen szégyenlős kis polcra. Nem is értettem, mire ez a félénkség: akkora cuki faktorral, mint amivel ő meg lett áldva, plusz még egy faragott szív motívummal nem minden polc tud olyan biztonsággal elhatárolódni a giccstől. Neki megy, csak rájöttem, ennek nincs tudatában.És mint a hitefogyott, utcára került tárgyak gyámolítója, a félénk, nyers alapanyagok nagy barátja, a polcocskát hónom alá csaptam és hazavittem.Itthon mivel van egy híres neves láncvadász (a nagyobbik gyermek) és van egy ékszereitől folyton megfosztott nőszemély (én)  így gondoltam, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jól lakjon, kap a kisjány egy ékszertartó, akasztós polcot. Elkészítésére bizony kevés időm volt, nem is beszélve arról, hogy tudtam másnap, már a kispipivel kiegészülve, újabb portyára számíthatok.

161_2.jpg

 

HOZZÁVALÓK 

- kicsi fenyő polc, keresd ITT

- Country rose és fehér matt Pentart akrilfesték

- gyertya

- csiszolópapír (100, 120-as)

- átlátszó wax pasztaCSISZOLD MEG a polcot; biztos, ami biztos így minden sorja eltűnik róla.

FESD LE a fehér akrillal. Hagyd pihenni teljes száradásig. Gyorsan szárad, úgyhogy nem menj messzire.Most jön a TRÜKK. Ami nem is akkora találmány, viszont az egyik legegyszerűbb módja, eszköze a kopottas felületek kialakításának. Ez nem más, mint a GYERTYA.Jó alaposan - azért finomabban, mint a sajtreszelésnél szoktad- dörzsöld át vele az éleket és a lapot ott, ahol szeretnél kapottságot látni.Ha úgy érzed elég már a viaszból, jöhet a fedő festék, a lágy rózsaszín.  Itt is várni kell, míg megszárad a festék teljesen.

 

A finomszemcsés csiszolópapírral CSISZOLD ÁT a korábban viaszolt éleket, lapokat.Végül a színtelen WAXot egy tiszta rongy segítségével vékonyan vidd fel a felületre. Ezzel védelmet kap a polc és nem utolsó sorban, a vegyészmérnökök által megálmodott country rose szín is eléri kellő mélységét, telítettségét.


161_6_tag.jpg

A polc a babház oldalára került. Elkészültét követően, az addig zárt dobozkában pihenő fa, gyöngy, figurás, virágos láncok gyorsan átköltöztek új helyükre. A kedvenc csatok is immáron kényelmesen elterpeszkedhettek és Lisbeth királylány koronájának rubin ékkőve is fényesebben kezdett el ragyogni :)

Szép napot!

Borsa


161_4_tag.jpg

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat isvagy ugorj fel további ötletekértBorsaBox Facebook oldalára,IDEvagy kövess a Pinteresten!
És ne felejtsd el megosztani másokkal, ha tetszett ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek