BorsaBox

19. már

Jet lag

 

phonto.jpgJet Lag [kiejtve:dzsetleg] jelentése gyors idôzónaváltó szindróma. Jellemzôen keletrôl nyugati repülôutak során lép fel. Elmúlásának ideje keleti irányba átlépett idôzónánként kb. 1 nap. ....

A fenti képen, a gyerekeim demonstrálják a jelenséget. Fázisai: itteni idô szerint éjfélkor felébred a gyerek. Ez otthon, a 8 óra idôeltolódás miatt reggel 8. Elôször vakarózik, aztán forgolódik. Nagyokat szuszog. Újra forgolódik. Mivel négyen egy ágyban alszunk hála égnek csak 2 éjszakát, hiába, hogy king size az ágy, mindenki mindent érez. Szóval teljesen felkelt a gyerek a ficergéssel. Szépen szólok 1: Próbálj meg aludni. Semmi. Szépen szólok 2: Próbálj meg aludni. Csak jobban kínlódik. Szépen szólok 3: Próbálj meg aludni. Nyüszögi " nem megy" és ekkor már sikeresen felébresztette a tesóját is.

A következô fázis neve: kuncogok mindenen. Óranézés, jesszusom, jó akkor próbáljon meg mindenki aludni- szól az ekkor megébredt papa. Válasz: kuncogás. Fény fut a falon: kuncogás. Megbökik egymást: kuncogás. Egymásta teszik a lábukat: kuncogás. Rám teszik a lábukat, én morgok egyet: kuncogás. Semmi nem törtènik: kuncogás és én is kuncogok már. Az 'Ok, kapcsoljuk be a tv-t vagy csinálj, amit akarsz' fázishoz olyan hajnali 1.20-kor érünk el. Amit csinálnak: egész konkrétan azt, amit mondtam; mindent. Rajzolás a földön hasalva. Majomutánzással ugrálás a szobában. Nyavajgás, hogy sötét van. Nyavajgás, hogy unalmas a Natgeo.  Halk röhögés, hangos röhögés, fogócska. Ekkor felkel most már tényleg igazán a papa, aki mivel már 2 hete itt van és már jócskán letudta a jetlag-es hajnali fogócskát, a tôle nem megszokott eléggé felindult állapotban közli, hogy "most aztán vége a vircsaftnak". Mindenkit az ágyba rendel. Újra heringek a konzervdobozban állapot. A záró fázist én végképp nem bírom a kettőtől, mert ilyenkor kezdôdik a "ne rúgdoss" "nem is rúgdoslak, te rúgdostál" sziszegô beszélgetés. Idônként van egy "aúúú, a hajam" vagy egy  "haggggyál mááár". 3.30 magasságában megelégelem a dolgot és a biztonsági, legurulásmentes apa-gyerek-gyerek-anya leosztáson módosítok az apa-gyerek-anya-gyerek sorrendre. A sorrendmódosítás sikert hoz: 20 perc és mindenki alszik. Kivéve én. Én épp ezeket a sorokat pötyögöm a telefonomba, a lenti képen pedig egy szelfit látsz rólam, amit most lôttem.

Borsa

phonto_1.jpg

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása