BorsaBox

01. dec

Fából fa- újrahasznos adventi kalendárium

217_12_small.jpg

Hálás projektet állítottam össze idén az adventi naptárkészítéshez. Kevés alapanyag, a leglényegibb rész teljesen organikus és abszolút újrahasznos. Ezek jellemezik a mi kis naptárunkat idén.  Amilyen minimál és gazdaságosnak hangzik, bizony annyira szerethető is lett a végeredmény. Figyelem! last minuteben még lenyomhatod ma is!

Emlékszel a tavalyi kalendáriumra? Nem? Persze, hogy nem, mert a DIY anyuka szerencsétlen gyerekei tavaly lidlis naptárat kaptak. Persze a csoki az csoki és az enyémek Adventkor legálisan tolhatják be a reggeli 200+ kalóriát, na de ugye úgy dukálna- ha már az anyjukat ragasztópisztollyal a kezében rajzolják le az oviban- hogy minimum 1 SK. naptárat kapnak a barkács anyjuktól. Szóval elsejére nem volt szerecsétlenkéimnek naptáruk, de azért olyan 10-e környékén pótoltam a hiányt. Készítettünk az urammal egy adventi csokiadagoló fát, itt megnézheted.

202_1_small.jpg

202_2_small.jpg

Viszont idén nagyon rendes voltam. Időben elkészültem és nem csak a workshopon gyártottam a naptárakat!

Idén Adrienn, a Natura Hill Zebegény farm-hotel-étterem tulajdonosa hívott meg egy ünnepek előtti készülődésre. Kutyástúl mindenestűl vonultunk ki a természet és a Dunakanyar lágy ölére. Ahogy kaptattunk fel a hegyre, ez a látvány fogadott minket:

217_18_small.jpg

217_19_small.jpg

...ok, ezek már esti képek.

Na és amikor felértünk, akkor jön a flash, mert ezt láttuk:

217_14_small.jpg

217_17_small.jpg

.... ok, ezek is esti képek.

Szóval #nofilter fotókért és még sok másért érdemes ide feljönni.

Reklámozom itt ezt a teljesen öko, bio, natúr újrahasznos kalendáriumot, de még nem is szóltam róla. Kezdjük, márcsak azért is, mert december elseje lévén, vagy van már kalendáriumod és csak olvasol, mert mé’ne vagy mert még nincs és nagyon kellene egy.

Hozzávalók:

5 db ág (1m-es, 80 cm-es, 60cm-es, 40 cm-es, 20 cm-es darab)

Újrahasznosított papír (az a barna csomagolópapír forma, fajta vagy bármi, amit szeretnél)

Számos, jelölők

Papírkötöző vagy kenderzsinór (vagy amit szeretnél)

Díszek

Olló, stiftragasztó, ragasztópisztoly

 217_1_small.jpg

Első lépés

A levágott ágakat rendezd fenyőfaformába. Kösd össze őket a kötözővel.

217_2_small.jpg

217_3_small.jpg

217_4_small.jpg

Második lépés

Az A5-re vágott papírokból készíts hengereket. Egy ragasztócsík a stiftragasztóval és kész is a henger. Lapítsd le az egyik végét, hajtsd vissza kicsit és ragasztópisztollyal rögzítsd azt.

217_16_small.jpg

217_10_small.jpg

217_7_small.jpg

Harmadik lépés

Keress adventi számsort a neten. Számos készlet van fönt a pinterest fotók között is. Én onnan gyűjtöttem ki egy párat. Vágd ki őket és ragaszd fel mindet a papírtasakokra. Ha kész vagy lyukaszd ki a tasak nyitott részét pl. mintalyukasztóval. Ebbe fogod belefűzni a kötözőt, ami az ágakon tartja a kis csomagot. Mi egy bambis lyukasztót használtunk, én itthon pedig egy szívecskéset.

217_6_small.jpg

217_5_small.jpg

217_9_small.jpg

Negyedik lépés

Tedd fel a díszeket az ágakra és tekerj rá egy fényfüzért is. Tömd meg minden jóval (meg, ami belefér) a szütyőket és kötözd fel őket is az ágakra.

217_8_small.jpg

217_11_small.jpg

217_13_small.jpg

217_15_small.jpg

Kész vagy!

A vázat, a díszeket jövőre is tudod majd használni, csak a kis tasakokat kell újra hajtogatnod.

217_20_small.jpg

Reggel nekem a gyerekek már neki is álltak lelegelni a fát, ízlések és pofonok, Bruno pedig a fa alatt lévő nyírfatörzsből készült angyalt szúrta ki magának :)

Szép Adventot!

Borsa

Tetszett a mostani DIY projekt?

Nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

itt pedig követni tudsz

 a Pinteresten!

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása