BorsaBox

04. nov

Minden sünnek hotelt télre!

216_6_small.jpg

- Mióta vacognak?

- Úgy 3 hete.

- És hol húzzák meg magukat most?

- Bokrok alatt, kert végében, ahová már nem jár a macska, a kutya. Tegnap a farakás alá húzódtunk be. Sokan vagyunk tudja, a nejem meg mindennapos várandós.

- Mi az ami segítene magukon?

- Ó nincsenek nagy igényeink. Legyen száraz a hely, széltől, hidegtől, hótól védett. Fontos, hogy tudjuk tárolni azt a kevés elemózsiát, amit még be tudunk gyűjteni. Mondjuk, egy hotelnek örülnénk, egy sün hotelnek.

És ekkor jöttünk mi a képbe és kezdtük meg karitatív tevékenységünket. Miszerint is egy olyan kecót kezdtünk el családilag felhúzni ezeknek a szegény ágrólszakadt sünöknek, ami nem hogy az igényeiknek megfelel, de még élelemmel is tele lett.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy én a ’családilag’ megmozdulásban csak mint sajtómunkás vettem részt; interjút készítettem az érintettekkel, és képes dokumentációt az építkezésről. A szponzor az anyósom volt, a kivitelezők pedig a két férfi a családban. Mici, mivel újabban hercegnőnek készül- szemlélte az eseményeket és jelenlétével bátorította a serényen dolgozókat.

216_4_small.jpg

Tennivaló 1

Szerezze be:

  • téglákat (passz mennyit…kb annyit, ami egy méter x méteres sün hotel 2 emeletes alapjához kellhet… tényleg passz..bocsi)
  • egy kevés sódert/murvát
  • egy kevés homokot
  • egy kevés szalmát
  • egy használaton kívüli bútorlapot
  • fóliát
  • faleveleket, köveket
  • ásót kicsit vagy nagyot

… és az elmaradhatatlan szorgos gyerekeket J

Tennivaló 2

Jelöld ki a helyet, kicsit mozgasd meg a földet azon a szent helyen.

216_2_small.jpg

Tennivaló 3

Kezd el építeni a kvártély alapjait. Figyelj arra, hogy azoknak a kis nünükéknek sünöknek valahol be is kell tudniuk menni, így legyen bejárat.

216_3_small.jpg

Tennivaló 4

Ha kész a fal, szórd meg az alját sóderral/murvával. Simítsd el, majd jöhet a szalma. Ekkor jöhetnek a sün kaják is; alma, meg alma, meg asszem alma. Szóval a sünkaja! Breaking! Márti BorsaBox olvasó írta: A sünik a macskatápot jobban szeretik és a víz is nagy barátjuk a téli átvészelős szezonban! Köszi Márti ;)

216_1_small.jpg

216_7_small.jpg

216_8_small.jpg

Tennivaló 5

Berendezve a kecó, búcsúzzunk el a látványtól és tegyük rá a bútorlap fedelet. A réseket, hogy tényleg ne legyen huzatos a hotel, tömködjük be egy kis homokkal. Erre jöhet is a többrétegbe összehajtogatott fólia és egynehány kő, hogy a fóliának ne támadjon kedve felpenderedni.

216_9_small.jpg

216_10_small.jpg

216_koll_small.jpg

Tennivaló 6

Álcázzuk az objektumot…hátha a sünök se találják meg... Szóval fedjük be falevelekkel.

216_11_small.jpg

216_12_small.jpg

Itt szólok Béláim, (megszólítás forrása: A legényanya, rendezte Garas Dezső, aki nem látta feltétlen nézze meg) ezt a házat nem lehet ebben az állapotban már se arrébb helyezni se túltolni.

Végül pedig kaphat a sün hotel egypár dizájnelemet, pl. egy táblát, állítólag a sünök nem látnak jól, szóval 2 in 1 megoldás is ez!

216_13_small.jpg

Jó vendégvárást! ;)

Borsa

Tetszett a mostani bejegyzés?

Oszd meg másokkal is! köszi:)

További tartalmakért pedig gyere fel a BorsaBox Facebook oldalára

vagy nézz szét a Pinteresten!

216_5_small.jpg

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása