BorsaBox

06. júl

5 tipp arra, ha kisgyerekkel repülsz

ls_321_tag_small.JPG

 Hogy mi a közös a 100 méteres versenyfutás szám és a két gyerekkel egyedül repülés között? Van egy pár, de leginkább az, hogy mindkettőt egy idő után már versenyszerűen lehet űzni és ha kellően felkészülsz rá, akkor a legjobb élmény is lehet belőle. 5 olyan tippet hozok, amik megkönnyíthetik a repülőutat, ha úgy adódik, hogy kicsikkel vagy bébikkel utazol.

A középiskola és az egyetem alatt atlétizáltam, az egyetemen már versenyszerűen. Amikor felálltam a 100 méteres rajthoz tudtam, hogy a következő másodpercekben képszakadás lesz, a külvilágból minimálisat fogok érzékelni és csak a távra, a légvételre, a lábaim ritmusára fogok koncentrálni. A két gyerekkel repülés, első alkalommal is majdnem ugyan ilyen koncentráltan ment: volt képszakadás, ami úgy a lakásból kilépéskor szakadt el és a célállomásra megérkezve állt össze újra. Volt koncentrálás is, leginkább azért, hogy a beszállókártya előkerüljön a pelenkázótáskából. És kaputól kapuig futás is volt, a babakocsiban szuszogó 7 hetessel és a magam után reptetett 1.5 évessel.

ls_86_tag_small.jpg

Na igen, ez volt a első repülő út velük, aztán miután kihevertem az út nehézségeit, a hazaútra már kicsit rákészültem, mégpedig így:

  1. A babakocsi-összecsukás kérem egy művészet. Pláne, ha tétje van az összecsukásnak, azaz hatvanan állnak mögötted és várják, hogy végre továbbhaladj a reptéri kontrollon. Az első gyerekes repülős úton akármennyire is biztos voltam a babakocsi vázának összecsukásában, akkor ott nem tudtam kivitelezni a feladatot. Tehát első nagy tipp: tessék otthon gyakorolni és gyakorolni az összecsukást, még pedig éles helyzetet szimulálva J
  2. A kézipoggyász legyen kicsi. Most maradjon a bőröndben a parfüm, meg a szájkontúr ceruza, ugye nem a két gyerekkel utazva kell a legpatentabbul kinézni. Tehát a sminkes cuccok helyén legyenek az utazáshoz legfontosabb dolgok: mindenki útlevele, beszállókártyája és a zsé, forint, euro pl.
  3.  Amíg kicsi bébivel mész és anyatejet iszik, a felszállásnál és a leszállásnál szoptasd meg. Ez egy másfél órás úton bizony szépen kimaxolja az idő jelentés részét és még a füle sem dugul be a bébikédnek; a folyamatos nyeléstől a nyomás kiegyenlítődik a fülében (és persze addig sem ordít, amíg van jó dolog a szájában)
  4. Ha nagyobbakkal és hosszabban utazol, akkor járjátok körbe a gépet: fel-alá séta orrtól a gép faráig és vissza. Egy élmény én mondom mindenkinek; a gyereknek leginkább, neked már kevésbé lesz az a harmadik kör után és a folyósóra lábát kilógató bácsinak pedig egész biztosan mondom, nem lesztek a kedvencei, de ez van!
  5. Szerezz be a kicsiknek az utazásra egy névvel és telefonszámmal ellátható karszalagot. Nem, a csecsemő nem fog elszalad, de a nagyobb már bizony elengedheti a kezedet és egy zsúfolt tranzitban bővel elkeveredhet mellőled. És ennél a pontnál a legfontosabb leginkább az, hogy soha ne engedd el a kezét! Nálunk mindig lejátszódik az a kérdezz felelek, hogy én: „El szabad engedni a mama kezét egy kicsit is???” És a válasz jön kórusban: „Nem, csak amikor te mondod, hogy most elmehetünk, ha akarunk.”

 

ls_251_tag_small.jpg

 

+ 1 TIPP

Bármikor kérjél bártan segítséget a többi utastól! Az elcsigázott utasoknak színt viszel az életükbe, ha egy síró gyereket adsz a kezükbe, amíg te a rakodós rekeszből bányászod elő a csörgőt/mesekönyvet/pelenkát ;)

ls_62_tag_small.JPG

Én tele vagyok olyan pozitív tapasztalással, amikben benne van, hogy a talpig biznisz, egész út alatt laptopozó, olvasó férfi, kérésemre a legtermészetesebb módon tartotta karban a másfél évesemet. Szóval sok segítőkész ember utazik egy gépen és megértik, hogy egyedül nem feltétlenül megy a poggyásszal, gyerekekkel való zsonglőrködés.

 m_204_tag_small_1.jpg

Pár nap múlva pedig már be fogok tudni számolni nektek arról is, hogy milyen a gyerekeket életükben először nagymamára hagyó szülők 11 órás repülőútja!

Pár nap múlva Kanadába utazunk az urammal. Ebben a pillanatban úgy vagyok vele, hogy jobban örülnék, ha köröket kellene rónom a pipivel a sorok között orrtól gép farkáig, de már többen megnyugtattak élvezni fogom azt a sok filmet, zenét, könyvet, álomba ringató monoton fehérzajt, hát, legyen így!

 

Repüljetek bátran gyerekekkel ti is, jó utat!

 Borsa

m_24_tag.jpg

 

Autóval utazol?

Olvasd el ezt: Utazás autóval, gyerekekkel

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása