BorsaBox

05. feb

Készíts parókát fonalból varrás nélkül

201_11_small.jpg Itt a farsang, áll a bál! De még mekkora bál is kerekedhet belőle! A maszkabálos szettedet vagy épp a gyerekek jelmezét is feldobhatod egy csillagos ötös kiegészítővel, egy otthon, fonalból készített parókával.

Első hallásra lehet ijesztően hangzik; parókát? otthon? én? de hogyan?? Én is így indultam neki, aztán félúton rájöttem, nincs is ebben akkora nagy ördöngösség.

3 megvalósítási módot is mutatok nektek. Lesz köztük ragasztott, hurkot és a varrást kedvelők számára, varrott is.

Csak ragaszd

Szükséged lesz hozzá:

-             barna filcre

-             1 motring barnaszínű vastag fonalra

-             ragasztópisztolyra, ollóra

201_2_small.jpg

  1. lépés

Vágj le a filcből egy 32cm x 12cm-es darabot. Vágd fel a teljes motring fonalat 95 cm-es darabokra. Ha hosszabbak a szálak nem gond, arra figyelj csak, hogy rövidebbek ne legyenek.

201_5_small.jpg

201_6_small.jpg

  1. lépés

Fogd össze a szálakat ötösével és hajtsd félbe a kapott ’tincset’. A méretre vágott filc hosszabbik szélének két oldalára ragaszd fel a fonal tincseket a ragasztópisztoly segítségével.

201_7_small.jpg

201_8_small.jpg

  1. lépés

Miután a filc végére értél, helyezd a félkész parókát a viselője fejére és fogd össze két oldalt copfba a kapott ’hajat’. Bármilyen középválasztékos hajat tudsz készíteni ezután. Hagyhatod összefogva vagy befonhatod vagy ahogy Leia hercegnő hordja a Star Warsban, két kontyot és kerekíthetsz belőle, csak a ragasztópisztolyt ne pakold el: a rakoncátlan tincseket, csak az szelídíti meg.

201_9_small.jpg

Hurkold és kész is

Egy másik, varrás nélküli parókát is készítettem az idei farsangi szezonra. Ez Elsa szőke, fonott copfos frizuráját másolja le. Szerintem nincs kislány (és lányos anya) aki nem ismerné a Jégvarázs mese királylányát. Tavaly év végén, amikor készítettem, még reménykedtünk micivel, hogy az idei ovis farsangon be tudjuk vetni ezt a parókát. Aztán kiderült, hogy a téma a szakmák/foglalkozások lesz. Halvány esélyt se látunk arra, hogy a gyerek által választott kutyakozmetikus szakmához, bármilyen formában is passzolna, a kék jégkristályokkal díszített paróka. Viszont, ha nálatok mehetnek királylányok a farsangra, úgy elsőként keress egy fehér, nagylyukú, horgolt sapkát, merthogy a szőke fonal tincseket egy sapkára dolgoztam rá.

A teljes leírást a Praktika magazin februári számában tudjátok elolvasni. Itt is –mint a ragasztott Leia parókánál –egy (vagy kettő) motring, vastag fonalra lesz szükséged, plusz: egy vastag horgolótűre!

12670278_1076635412380777_1731835163238221107_n.jpg

        fotó:Praktika magazin

Aki szeret varrni

Végül mutatok netek egy szuper ügyes anyukát és parókáit a netről is. Ő Dana, a MADE oldalról. Dana kicsit belehúzott a parókagyártásba, egyből négyet is készített. Ő a varrás és a pamut sapkák mellett voksolt. Szuper lett mindegyik!

a5.jpg

cleopatra-yarn-wig-tutorial-on-made-680x680.jpg

how-to-make-cinderella-and-princess-yarn-wig-on-made-680x680.jpg

wendys-hamburgers-costume-_-wig-tutorial-on-made-680x453.jpg

fotók: MADE

Ha kedvet kaptatok valamelyik elkészítéséhez, nosza rajta, küldjetek fotót az elkészült művekről a BorsaBox facebook oldalára!

Kreatív szép napot nektek!

Borsa

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása