BorsaBox

20. jan

Almarózsák

f_30_1_small.jpg

Komolyan mondom, most már én kérek elnézést.

Az, hogy az évből még csak 2 és fél hét pörgött el én meg már megint kajákkal, meg receptekkel foglalkozom, már tarthatatlan. Nem tudom, mi történt. Lehet újév hajnalán álmomban azt kívántam, hogy 2016-ban több időt tölthessek a konyhában?!? (ÁÁÁÁÁ). Szóval bár konyha ellen be vagyok oltva, most mégis így alakult: almarózsák leveles tésztában, tálalva.

 f_30_10_small.jpg

Mentségemre legyen mondva, anya volt az, aki akaratán kívül beszervezett ebbe a buliba. Egyik nap hozott egy pár darab porcukor púderrel díszített, langyos almarózsa fejecskét. Majd pár napra rá vettem egy csomag leveles tésztát, és így már csak azon kaptam magam, hogy a konyhában készítem elő a recept hozzávalóit.

Lássuk, mi kell hozzá:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db közepes méretű alma
  • 5 dkg darált dió
  • barack- vagy szilvalekvár
  • Fél citrom leve
  • kókuszzsír vagy vaj a forma kikenéséhez

 

Első lépés

A 2 db közepes almát - héjával együtt - félbe vágunk, óvatosan kivesszük a magházát, vékonyan felszeleteljük ( kb. 2 mm) és tálba  tesszük. Fél citrom levét és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és feltesszük forrni a vizet. Az almaszeletek így a forró vízben kicsit megpuhulnak. Ha szempont az idő, akkor ugyan ezt mikroval is elérheted.  Ha kihűltek a szeletek, szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre tesszük száradni őket.

f_30_2_small.jpg

 Második lépés

A lapra nyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra kinyújtjuk és kb. 20x5cm-es csíkokra vágjuk.

f_30_3_small.jpg

Harmadik lépés

A tésztacsíkok tetejére balról jobbra haladva, egymást átfedve feltesszük az almaszeleteket. A tésztát megkenjük baracklekvárral (vagy amivel szeretnénk) és meghintjük darált dióval. A tészta alsó szélét visszahajtjuk az almaszeletek aljáig és így óvatosan feltekerjük.

f_30_4_small.jpg

 

Negyedik lépés

Az almarózsákat kivajazott muffinsütőbe helyezzük és 190-200 C fokon kb. 25 percig sütjük.

f_30_5_small.jpg

f_30_6_small.jpg

Ha elkészült porcukorral meghinthetjük őket.

f_30_9_small.jpg

f_30_7_small.jpg

1 csomag leveles tésztából 10, ha kinyújtod 12 almarózsa készíthető el.

A töltelék szerintem bőven lehet más is, pl. nutellás, ha édes, de sósan is el tudnám képzelni.

f_30_8_small.jpg

Jó étvágyat!

Borsa

Ha megjött az étvágyad, de más témákra - pl. DIY projektek - is éhes lennél,

nézz fel a Facebook felületemre

vagy keresgélj a BorsaBox

Pinterest albumai között!

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása