BorsaBox

11. dec

Mit adjunk az óvó néninek karácsonyra? 10+1 ajándékötlet pedagógusoknak

 

10otlet_kollage_small.jpg

 Futnak utána, beszélgetnek vele, olvasnak neki, vigasztalják, ha kell. Megmutatják hogyan kell és hogyan ne csinálja. Elmondják, lerajzolják, kivágják. Megigazítják, megszervezik, lebonyolítják. És még sok dolgot le lehetetne írni, mi mindent tesznek meg az óvó nénik, tanító nénik a gyerekeinkért, amíg ők az oviban, iskolában vannak. Karácsonykor ezt a gondoskodást valamilyen személyesebb ajándékkal megköszönhetjük nekik mi is. Kigyűjtöttem 10 ötletet, amiből a varrást, barkácskodást vagy épp az egyszerűbb ötleteket kedvelők is találhatnak magukhoz közelebb álló ajándék tippet.

Minden évben dilemma, hogy mit adjunk mi szülők, a gyerekeink óvónőinek. Nálunk szokott lenni csoportajándék, de azért olyan jó ilyenkor valami apró, személyesebbet apróságot is átadni nekik. Persze ne legyen haszontalan, lehetőség szerint ne olyan ajándék legyen, amin a gyerekek arcképei díszelegnek, mert ugye akárhogy is szeretik a pedagógusok a gyerekeinket, azért legalább ilyenkor hagyjunk nekik egy kis időt, amikor a saját családtagjaikat nézegethetik ;)

  1. Levegőn száradó gyurmából díszek

cosyhomeblog_com.jpg

Fotó: www.cosyhomeblog.com

madeit_com_au.jpg

Fotó: www.madeit.com.au

A nagyszerű ebben a gyurmában az, hogy mindenféle maszatolás nélkül tisztán, egyszerűen lehet vele dolgozni. A csomagból kivéve azonnal formázható, nyújtható, mint akár a tészta. Egyszerre mindig csak keveset vegyél ki és dolgozd is fel hamar. A száradási ideje 24 óra. Készíthetsz függődíszeket, amikből ha 6-8 darabot összecsomagolsz, már kész is az ajándék az óvó néninek. A levegőn száradó gyurmából készült díszeket ki is festheted akrilfestékekkel.

  1. Filcből pár öltéssel

cutesycrafts_com.jpg

Fotó: www.cutesycrafts.com

Ha már a függődíszeket említettem az előbb, lehet akár filcből is készíteni egy pár fán fityegőt. Ezekhez a díszekhez épp csak egy kicsit kell öltögetni, az állatkás motívumokat meg fel is ragaszthatod.

Ha egyszerűbbre vágysz, nézd csak! Ezeket a szíveket pár éve készítettem! A 'gyerek alszik, ürítsd ki az agyad' programhoz pont ideális elfoglaltság ezek öltögetése :)

7_1.jpg

www.borsabox.blog.hu

  1. Mit rejt a rénszarvas?

bublebeescraftden.jpg

Fotó: bublebeescraftden

Ennél az ajándéknál a csomagolásnál vagyis a rénszarvas elkészítésénél élhetjük ki az alkotói hajlamunkat. A rénszarvas egy kézműves szappant rejt, aminek becsomagolását meg is nézheted, ha az ötlet tulajának oldalára ellátogatsz.

  1. Könyvjelzők papírból

somewhatsimple_com.jpg

www.somewhatsimple.com

Mintás papírokat, vastagabb lapokat számos helyen be lehet már könnyedén szerezni. Ezekből pedig készíthetsz könyvjelzőt a pedagógusoknak. 2-3 papír, szalag, ragasztó és már kész is.

  1. Ajtókopogtató

ueberallunirggendwo_blogspot_de.jpg

www.ueberallunirggendwo.blogspot.de

Ezt az ajándékot a gyerekekkel együtt is elkészítheted. Elsőnek botokat kell gyűjteni. Kicsi gömbdíszeket és pékzsinórt (vagy amilyet találsz/szeretnél) kell beszerezni. A botokat olyan méretűre kell vágni, amikből egy karácsonyfa formát lehet kirakni. Kötözd össze őket egymás után, majd melegragasztóval fixáld a díszeket.

  1. Díszzsinórból karkötő

170_8_1.jpg

www.borsabox.blog.hu

Erre a karkötőre lehet emlékszel még. Valamikor az év elején írtam róla itt a blogon. Ha vannak otthon ékszerkészítéshez szükséges alkatrészek, nyert ügyed van, de ha épp ez a karkötő hozza meg a kedvet az ékszerkészítéshez, jó hírem van: nem kell milliónyi dolgot beszerezni hozzá. Amire a díszzsinóron kívül szükséged lesz az ma. 10cm lánc, végzáró kapocs és egy delfinkapocs. Nézd vissza a korábbi bejegyzést, így lépésről lépésre le tudod követni a hajós csomó elkészítésének fázisait.

  1. Szemüvegtok

positivelysplendid_com.jpg

www.positivelysplendid.com

Varrogatós ajándék ismét. Szemüvegtartó vászonból, filcből. Az ötletgazda Amy oldalán mindent részletesen megtalálsz az elkészítésével kapcsolatban. Lényegében csak egy kis tokot kell varrnod és díszítened.

  1. Mintázd a bögrét

sharpie-mugs-that-work.jpg

www.gleamitup.com

Alkoholos filccel és egy kézzel rajzolt, kicsi sablonnal igazán egyedi bögrét tudsz kreálni. A kicsi csillagot kétoldalú ragasztóval rögzítsd a bögrén, így biztosan nem fog elcsúszni a minta, amíg pöttyözöl ;)

  1. Csészéből mécses

200_1_tag_small.jpg

Ezt az ötletet a Praktika magazin novemberi számában már lehet láttad. Még sehol nem volt az ősz, amikor elkészítettem az újragondolt porceláncsésze mécsest. Antikosnál kerestem egy filléres, de mutatós kis csészét. Régi gyertyákat felolvasztottam egy bádogdobozban, egy kanócot lógattam a csésze közepébe, majd az olvadt viaszt beleöntöttem. Munkaidőnek számolj a viasz olvadási idejével.

  1. Dekorációból nem elég

200_3_small.jpg

200_4_small.jpg

Megy a pelenkaöltés? Ha igen, akkor nem lesz gond, ugyanis ezt a filcből készült fát pelenkaöltéssel varrtam össze, persze a két réteg filc közé került vatta is. A Praktika magazin mostani, decemberi számában az elkészítéséről bővebben is tudsz olvasni. Addig is gyűjtsél szép gombokat és ha egy vastagabb botot találsz, vedd fel és vidd haza: a kis fának ezzel meg is lesz a talapzatához a hozzávaló ;)

+1 ötlet

67_4_tag.jpg

67_5_tag.jpg

Na ez sem egy mai darab, de szerintem minden évben updatelhető: karácsonyfa papírfecnikből!

Ahhoz képest, hogy full maradék anyagokból készült nagyon nagy kedvencem lett. Kerítettem egy kúp formájú alapot, és jöhettek a maradék anyagok feldolgozása.  Kanyarodj vissza a 2011-es bejegyzésre IDE és nézd meg hogyan készült!

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És egy percig se hezitálj, ha megosztanád a fenti bejegyzést ;) 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása