BorsaBox

13. okt

Ez szakadjon a nyakadba, na az októberi eső– virágos dekorációk fotózáshoz vagy épp otthonunkba

_k003629.jpg

Virágot füzérbe, girlandba, keretre, keretbe vagy épp a falra! Dekorációnak a virág örök téma és szinte kifogyhatatlan. Ha nincs igazi, az sem gond, manapság már a művirágok, de a papírból készült virágok is igazi esztétikai élményt tudnak nyújtani. És hogy ezt igazoljam, olyan képeket is hozok ebben a bejegyzésben, amiket Köő Adrien fotográfus készített modelljeiről, saját sk virágfal díszlete előtt.

Virágeső hulljon reád… hirtelen ez a dalszöveg részlet ugrott be Korda Gyuri bácsitól, miközben azon gondolkodtam, hogy vajon hányan és kik lesztek azok, akik magukénak érzitek majd ezt a dekorációs témát. A bejegyzés megírásához nekem, egy pár hete Köő Adriennél tett látogatásom adta meg az inspirációt. Adrienhez a gyerekkel mentem fotózkodni és bizony az első dolog, amit kiszúrtam a műtermében- nem volt nehéz- a hatalmas virágfal volt, amiről kiderült: Adrien maga készítette, Kiss Kósa Annamária, a Kokafashion divattervezőjével. Bevallása szerint bele telt egy időbe, mire az össze virág a helyére került, de megérte, hisz egy teljesen SK. hátteret hozott létre, ahol öröm fotózni és fotózva lenni.

_k002124.jpg

_k003013.jpg

Amíg Adrien a gyerekeket fotózta, én is virágba borultam egy kicsit.

Annamária Kokafashion csodás koszorúját próbáltam fel.

img_6440_small.jpg

De hogy ne csak fotós szemmel nézzünk erre a virágdekorációra, egy virágfal bőven helyet kaphat az otthonunkban is. Egy folyosó végében kellő fénnyel megvilágítva vagy épp a nappaliban, hálóban, egy kislány szobájában ütős fókuszpont tud lenni.

4b41df20c9c28c9b3c69d8427a1f0d5b.jpg

fotó:decoracion.facilisimo.com

Elkészítése, viszonylag kevés anyagigénnyel jár. Mérettől függően szükség lesz egy keretbe zárt, kifeszített szúnyoghálóra. Ez lesz a felület, amire a virágok kerülnek. A virágból viszont nagyon sok kell, ami lehet művirág vagy papírvirág is. A rögzítéshez pedig a melegragasztó a legoptimálisabb.

Ezen az oldalon azt tudod megnézni, hogy hogyan kell elkészíteni.

6fc9582e2f378916106ccc6d54fc1925.jpg

Fotó: themrsandmommabird.blogspot.com

Viszont, ha nem falon, hanem girlandban szeretnéd viszontlátni a virágokat, akkor neked ez kell, de nagyon:

127a138a68073855340560cd8241d029.jpg

             Fotó: designlovefest.com

Itt ahogy látod, egy faágra rögzítik a girlandokat. Ág nélkül közvetlenül, a plafonból is indulhatnak a füzére, persze ez több fúrással, lyukkal jár, de dolgozhatsz rácsra is! Zárójelben jelzem: egy ilyen virágeső, egy esküvőn fix mindenki szemébe könnyet csal.

a84fb3a2a9eb7a3dc86bd8496fe6059e.jpg

                   Fotó: laurenconrad.com

A papírvirág sem elhanyagolandó dekorációs kellék. Készítheted őket akár tojástartóból is. Idén a Praktika magazinnak készítettem egy olyan tükröt, amelynek a keretét azokból a teljesen haszontalan, feleslegessé vált tojástartókból készítettem, amik –nálunk- a szelektív kuka, papírhulladék gyűjtőjében szoktak landolni, gondos lapítgatást- a két gyerekem ugrál rajta addig, amíg papírvékony nem lesz- követően. Az említett tükröt megnézhetitek a Praktika magazin októberi számában!

De virágot készíthetsz selyempapírból, sütőpapírból vagy erősebb papírokból, például scrapbook lapokból. Nézzétek csak ezeket a dekorációkat! Amiért hálás a papírvirág, az a variálhatósága, a különböző vastagságú lapokból nyert formája és stílusa. Jól látható milyen más egy selyempapírból készült virág és egy kartonból kivágott.

06c49de74009b7339825da511241768a.jpg

Fotó: theglitterguide.com

208a9963a3c79f44f07586c9f24c8c77.jpg

  Fotó: greenweddingshoes.com

A virágok –akár mű, akár papír, akár igazi! – díszíthetnek egy adott sablont is, például egy betűt, ami lenyűgöző színfoltja lehet akár születendő kisbabánk szobájának.

nobiggie_net.jpg

  Fotó: nobiggie.net

Ezekhez a papír dáliákhoz mit szóltok?

56e26cc24adee458725be627fdd824a5.jpg

 

  Fotó: craftaholicsanonymous.net

Virágokból tehát sosem elég annak, aki szereti őket. Az előbbi ötleteket nézve pedig, sokáig velünk is maradhatnak.

Ha szeretnél még további ötleteket látni, csekkold le a Pinterestre kigyűjtött Virágfal-Virágos dekorációk albumomat ;)

Szép napot!

Borsa

  

Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is

vagy ugorj fel további ötletekért

a BorsaBox Facebook oldalára,

IDE

vagy kövess a Pinteresten!

 

És köszönöm, ha megosztod másokkal ;)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása