BorsaBox

20. jan

Ötlet notesz scrapbook papírokkal



-         Tudod mi a baj O ?!
-         ….??????
-          Az, hogy minden jó gondolat éjszaka jön, amikor már ágyban vagyok, tök’ sötét van és persze, hogy nem tudom leírni egyik ötletemet sem. Reggel, amikor meg felkelek már a felére sem emlékszem.
-         ….aha…

Így aztán, mint elkötelezett ötletmentő/ megvalósító, egy ilyen igény mellett nem mehettem el szó nélkül és O -ő is O- megkapta, ami jár neki, egy kicsi noteszt, amibe méretével ellentétben, annál nagyobb ötleteket lehet bejegyezni. ….sötétben foszforeszkáló toll nem járt hozzá, de legalább reggel egyből előkaphatja jegyzeteléshez ;)




’My Ideas’ notesz

Az alap notesz méretei: 10,5 cm X 15 cm
Kemény fedeles, fűzött könyvecske.

Hozzávalók:
-         a könyvecske bevonásához valamilyen tetszőleges papír, itt egy mártott félkemény varrott papírt választottam
-         3 féle különböző színű papírok (scrapbook papír)
-         szalagok, strassz kövek, papírvirág
-         tű, cérna, fehér festék, szivacs, töltőtoll
-         sniccer, olló, vonalzó, decoupage ragasztó

Elkészítés:

Elsőként a noteszt vondd be a választott papírral. Érdemes decoupage ragasztót használni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni. Nem penderedik fel vele a papír, nem áztatja el és egyenletesen oszlik el. A fedőlap belső oldalára szabjál ki egy kicsit kisebb takaró lapot (fehér), mint maga a fedőlap, így a bevonó papír egyenetlen széleit el tudod takarni.
Az ennél a notesznél használt bevonó papír gyárilag varrott. Ha van varrógéped te is tudsz mintákat varrni a papírra.
A fedőlap címkéjéhez egy négyzet és két darab (1 kisebb, 1 nagyobb) címke formát vágja ki, annyi ráhagyással, hogy később össze tudd ragasztani őket. A kivágott lapok széleire szivacs segítségével vidd fel a fehér festéket, épp csak egy kicsit legyen látható rajta a festék. Ezzel a technikával a kivágott forma könnyebben beleilleszkedik a fehér háttérbe és nem látszik élesen a lap vágott széle. A zöld laphoz vágj ki egy kisebb fehér lapot és ragaszd fel a bal alsó szélére, illetve a felső szélére varrj fel egy darab tetszőleges szalagot. 
A világos címkére kerülhetnek strassz kövek, alulról én egy organza szalagot ragasztottam fel. Ez lehet hosszabb, hogy a notesz élénél tovább lógjon.
A mintás papír alját én olyan élvágóval vágtam, ahol van fodros kés is, de lehet kapni ilyen cakkos élű ollót is.
Az utolsó mozzanat a virág és a benne lévő strassz kő felhelyezése.


Nehézség: Közepes
Időigény: Viszonylag sok – a ragasztó, festék száradás miatt illetve többször kell leülni hozzá

Tipp: Érdemes decoupage ragasztót használni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni. Nem penderedik fel tőle a papír, nem áztatja el és egyenletesen oszlik el.









Ha tetszett a mostani bejegyzés és még szeretnél további hasonló ötletekkel találkozni, kövess a BorsaBox facebook oldalán. 
Klikk ide!
komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása