BorsaBox

29. már

3D-s vallomás







Amilyen nyúlfarknyi bejegyzés lesz a mostani, annyira pepecs munka volt ez az üdvözlőkártya. Első ránézésre pikk-pakk feladatnak tűnik az egész. De ha nincs sablon, nem ismered az arányokat akkor bizony el lehet vele tölteni egy kis időt.  Na de kezdjük az elejéről!
 A Facebook óriás világában, az a jó, hogy az ember nem csak a barátaival, ismerőseivel tud napi szinten kapcsolatot tartani, de a kedvenc oldalakat is követni lehet. Az egyik ilyen általam is követett kreatív, házi barkács oldalon találtam ezt a gyöngyszemet, egy 3D-s I love You-s üdvözlőkártyát. Gyorsan kimentettem a képet, gondolván ezt még el lehet lőni valami évfordulóra. Az alkalomra végül nem is kellett sokáig várni.
 
Elkészítés:
Két egyforma méretű kartonra van szükség. Egy világosra és egy sötétre. A világos legyen a fölső, így a térhatás sokkal erőteljesebben jelenik meg.
Elsőként rajzold elő ezen a központi motívumot, az I LOVE YOU-s szöveget. Jelöld ki azokat a részeket, amelyeket csak hajtani kell, majd azokat, amelyeket vágni. Az arányokra figyelni kell, mert különben nem ugrik ki eléggé térben a szöveg.
Szükséged lesz: két kartonra, vonalzóra, ceruzára, sniccerre, papírragasztóra.
A munkafolyamat elején nagyítsd fel az általam rajzolt sablont és kinyomtatva vagy akár a monitorról zsírpapírra átrajzolva is meg tudod csinálni a saját sablonodat. Tedd a zsírpapírt vagy a kinyomtatott képet a lelendő karton tetejére, és puha ceruzával rajzold át többször a vonalakat, így egy halvány nyomatként megkapod a szöveget a kartonon. Azt már csak halványan rajzold elő és már mehet is a szöveg kivágása.
Ne felejtsd: vannak szakaszok, amit ki kell vágni és van, amit csak be kell törni!
Jó munkát!
Borsaborsa


Kövesd  a BorsaBox Facebook oldalát és további hasonló kreatív ötleteket találshatsz!
komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása